Παναθηναϊκός: Ο γρίφος αριστερά, ο Σερπέζης και η μάχη της τριάδας

Ο Παναθηναϊκός την ερχόμενη Κυριακή ρίχνεται στη μάχη και το μεγάλο ερωτηματικό είναι ο αριστερός μπακ. Ο Σερπέζης που είναι η αποκάλυψη και οι τρεις βασικοί Έλληνες που θα δώσουν μάχη για να κερδίσουν μία θέση.

Την ερχόμενη Κυριακή στις 20.30 ο Παναθηναϊκός ξεκινάει τις υποχρεώσεις του στο νέο πρωτάθλημα.

Με επικίνδυνη έξοδο στην Τρίπολη, κόντρα σε έναν Αστέρα που τελείωσε καλά τα play offs (ήταν αήττητος) κι έχει ενισχυθεί. Στα φιλικά έχει δείξει καλή εικόνα, αλλά αυτό μικρή σημασία έχει. Όπως κι ότι ο Παναθηναϊκός έχει δύο σερί ήττες από Λαμία, ΠΑΟΚ χωρίς να σκοράρει και μία νίκη με μέτρια εμφάνιση απέναντι στον ΟΦΗ. Το κουμπί στα επίσημα μπορεί να γυρίσει για οποιαδήποτε ομάδα.

Απλώς ο Παναθηναϊκός έχει πάντα ένα μειονέκτημα, το οποίο οφείλεται φυσικά στο γεγονός ότι ο τελευταίος τίτλος ήταν το κύπελλο του 2014 και το τελευταίο πρωτάθλημα το 2010. Στο «τριφύλλι» δεν υπάρχει υπομονή. Νικάει; Όλα καλά. Στην πρώτη στραβή ο Θεός βοηθός. Ο Ντάνι Πογιάτος έχει μία ακόμα εβδομάδα να δουλέψει και να διορθώσει ό,τι μπορεί. Μετά αρχίζουν οι εξετάσεις, οι δικαιολογίες στερεύουν κι ανάλογα τα αποτελέσματα είτε θα κερδίζει χρόνο είτε η πίεση θα γίνεται και δυσβάσταχτη.

Στον πρώτο επίσημο αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, αυτό που αποτελεί γρίφο, ασφαλώς είναι ο αριστερός μπακ. Ο 42χρονος Ισπανός τεχνικός δεν θα έχει τον Χατζηθεοδωρίδη, ο οποίος αν ήταν υγιής, θεωρείται η πρώτη λύση στη θέση και η δεύτερη όταν έρθει αντί-Ινσούα. Στην προετοιμασία, όμως, δεν δούλεψε έναν μπακ για να τον προετοιμάσει για την πρεμιέρα, αλλά δοκίμασε ό,τι είχε στη διάθεσή του και στο μυαλό του. Γι’ αυτό, άλλωστε, είναι η προετοιμασία.

Στην Τρίπολη, όμως, αποτελεί γρίφο το ποιος θα παίξει. Αν κρίνουμε το χθεσινό φιλικό με τον ΠΑΟΚ, θα είναι ο Μαυρομμάτης. Ο 23χρονος παίκτης έπαιξε 90 λεπτά αριστερό μπακ και όχι στη φυσική του θέση που είναι στόπερ. Δεν είναι ακραίο μπακ κι επιθετικά δεν μπορεί να δώσει αυτά που θέλει μία μεγάλη ομάδα. Έναν παίκτη να οργώνει τη πλευρά και να συνεισφέρει στη δημουργία.

Στο φιλικό με τη Λαμία, ο Πογιάτος ξεκίνησε τον Λαζαρίδη, ο οποίος τον προσεχή Δεκέμβριο θα κλείσει τα 18 του χρόνια. Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξε ο Ζαγαρίτης. Στον αγώνα με τον ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ συνέβη το αντίθετο. Ο Ζαγαρίτης έπαιξε στο πρώτο ημίχρονο και ο Λαζαρίδης στο δεύτερο. Στο ματς-ξεμούδιασμα με το Μαρκό στην αρχική ενδεκάδα ήταν ο Ζαγαρίτης και στο 57’ μπήκε ο Λαζαρίδης. Θα βάλει ο Πογιάτος τον Λαζαρίδη; Απίθανο. Ο Ζαγαρίτης θα πάει να παίξει στη Τρίπολη χωρίς να έχει από τις 29 Αυγούστου ένα λεπτό στα πόδια του;  Ο Μαυρομμάτης, λοιπόν, είναι το φαβορί. Και αουτσάιντερ ο Ζαγαρίτης. Οτιδήποτε άλλο θα συνιστά τεράστια έκπληξη.

Σερπέζης

Ο Δημήτρης Σερπέζης υπέγραψε τον Νοέμβριο του 2019 την ανανέωση του συμβολαίου του έως το 2022. Ο ταλαντούχος μέσος στις 14 Νοεμβρίου κλείνει τα 19 του χρόνια. Ξεκίνησε με τη Μαρκό και βγήκε στο 57’ για να μπει ο Σπύρος Τζαβίδας. Ήταν στο αρχικό σχήμα και με τον ΟΦΗ και βγήκε στο ημίχρονο για να περάσει ο Μπουζούκης. Με τη Λαμία μπήκε στο 63’ αντί του Αθανασακόπουλου και με τον ΠΑΟΚ αγωνίστηκε 90 λεπτά. Αν εξαιρέσουμε το ξεμούδιασμα με τη Μαρκό, ξεκίνησε στα δύο από τα τρία φιλικά, κόντρα στον ΠΑΟΚ ήταν καλός σε ένα μεγάλο μέρος της αναμέτρησης και φυσικά είναι το φαβορί για να πάρει μία θέση από τις τρεις στα χαφ. Δίπλα στον Αγιούμπ και μπροστά από τον Κουρμπέλη.

Η τριάδα

Τι συμπέρασμα βγαίνει από τα φιλικά και τον χρόνο συμμετοχής. Αυτό που περιμέναμε… Ο Πούγγουρας, λόγω τραυματισμού, στην αρχή θα χάσει τη θέση του από τον Βέλεθ. Ο Σένκεφελντ είναι ο σίγουρος και ο νεαρός Καραγιάννης αρέσει πολύ στον Πογιάτος. Ο Θεσσαλονικιός στόπερ, ο οποίος επέκτεινε το συμβόλαιό του το καλοκαίρι, θα πρέπει να δώσει τη δική του μάχη για να είναι και φέτος βασικός.

Ο Μπουζούκης χωρίς να έχει μπει στην εξίσωση ο Βιγιαφάνιες, που υπολογίζεται και για εσωτερικός χαφ και χωρίς να έχει αποκτηθεί ο μέσος που αναζητεί ο Ρόκα, δείχνει να ξεκινάει από τον πάγκο τη σεζόν. Στο ματς-προπόνηση με τη Μαρκό έπαιξε στο δεύτερο ημίχρονο. Με τον ΟΦΗ αντικατέστησε τον Σερπέζη στο ημίχρονο και κατόπιν τραυματίστηκε. Η σεζόν είναι κομβική για τον 22χρονο ταλαντούχο μεσοεπιθετικό. Ο Μπουζούκης είναι μεγάλο κεφάλαιο για την ομάδα και πρέπει ν’ αξιοποιηθεί.

Στην ίδια κατάσταση ο «κολλητός» του Τάσος Χατζηγιοβάνης. Ξεκίνησε με τη Μαρκό, ενώ με τον ΟΦΗ έπαιξε στο δεύτερο ημίχρονο αντί του Αϊτόρ. Κόντρα στη Λαμία έπαιξε στο πρώτο ημίχρονο και έδωσε τη θέση του στον Εμμανουηλίδη. Στο ματς με τον ΠΑΟΚ, όμως, μπήκε στο 79’ αντί του Σαβιέρ… Με τον Καρλίτος να παίζει και στα άκρα, όπως τον δοκιμάζει ο Πογιάτος, τον Αϊτόρ, τον Σαβιέρ και φυσικά τον Βιγιαφάνιες που επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα πλάγια, ο Μυτιληνιός εξτρέμ έχει μία μάχη μπροστά του.

Γίνεται αντιληπτό, ότι στην Τρίπολη ουσιαστικά παίζεται η θέση του αριστερού μπακ. Στις υπόλοιπες θα δούμε τον Διούδη στο τέρμα, δεξιά τον Φακούντο Σάντσες, στόπερ τους Σένκεφελντ, Βέλεθ και στα χαφ Κουρμπέλη, Σερπέζη, Αγιούμπ. Η τριάδα μπροστά θα είναι οι Καρλίτος, Μακέντα, Σαβιέρ, αφού ο Αϊτόρ έπαιξε στο δεύτερο ημίχρονο με τη Μαρκό και στο πρώτο με τον ΟΦΗ και στα δύο τελευταία ματς ήταν νοκ άουτ με τραυματισμό.

Παναθηναϊκός: Ο γρίφος αριστερά, ο Σερπέζης και η μάχη της τριάδας
Παναθηναϊκός: Ο γρίφος αριστερά, ο Σερπέζης και η μάχη της τριάδας
Παναθηναϊκός: Ο γρίφος αριστερά, ο Σερπέζης και η μάχη της τριάδας
Παναθηναϊκός: Ο γρίφος αριστερά, ο Σερπέζης και η μάχη της τριάδας
Παναθηναϊκός: Ο γρίφος αριστερά, ο Σερπέζης και η μάχη της τριάδας
Παναθηναϊκός: Ο γρίφος αριστερά, ο Σερπέζης και η μάχη της τριάδας
Παναθηναϊκός: Ο γρίφος αριστερά, ο Σερπέζης και η μάχη της τριάδας
Παναθηναϊκός: Ο γρίφος αριστερά, ο Σερπέζης και η μάχη της τριάδας
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×