ΑΕΚ: Έρχεται ο Νταντσένκο - Εξελίξεις για Λιβάγια, Ολιβέιρα (photos)

ΑΕΚ: Εντός επόμενων ημερών, ίσως και ωρών, αναμένεται να έρθει στην Ελλάδα ο Όλεγκ Νταντσένκο για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του στην Ένωση - Νέες επαφές με Μάρκο Λιβάγια και Νέλσον Ολιβέιρα.

Ο Ουκρανός αμυντικός αναμένεται να αποτελέσει την μοναδική «χειμερινή» μεταγραφή της ΑΕΚ και αναμένεται να έρθει στη χώρα μας είτε την Δευτέρα (25/01), είτε την Τρίτη (26/01), καθώς υπάρχουν κάποια διαδικαστικά προβλήματα που θα πρέπει να λυθούν πριν αναχωρήσει από την Ρωσία, μια και αγωνιζόταν στην Ούφα ως δανεικός από την Ρούμπιν Καζάν.

Ο 26χρονος άσος αναμένεται να αποκτηθεί ως δανεικός από την ρωσική ομάδα και στην συμφωνία μεταξύ των δύο συλλόγων θα μπει και οψιόν αγοράς για το ερχόμενο καλοκαίρι. Ο Όλεγκ Νταντσένκο προέρχεται από μία γεμάτη σεζόν με 16 συμμετοχές και 5 ασίστ στο πρώτο… μισό του ρωσικού πρωταθλήματος, όμως, ελέω της χειμερινής διακοπής έχει να αγωνιστεί από τις 17 Δεκεμβρίου.

Τέλος, εξελίξεις στις υποθέσεις των Μάρκο Λιβάγια και Νέλσον Ολιβέιρα αναμένονται την Δευτέρα (25/01) στην ΑΕΚ. Πρόθεση της Ένωσης είναι να κλείσει όσο το δυνατόν πιο άμεσα τις δύο υποθέσεις, καθώς τα συμβόλαια των παικτών ολοκληρώνονται το καλοκαίρι. Πάντως, προτεραιότητα είναι ο Κροάτης φορ, μια και στις τελευταίες επαφές που είχαν γίνει μεταξύ των δύο πλευρών είχε παρατηρηθεί πρόοδος.

Ο 26χρονος Ουκρανός Όλεγκ Νταντσένκο ανήκει από το 2019 στην Ρουμπίν Καζάν, η οποία ξόδεψε 1 εκατομμύριο ευρώ αποκτώντας τον με κανονική μεταγραφή από τη Σαχτάρ, για τέσσερα χρόνια.
Την περσινή σεζόν στην Ρούμπιν αποτελούσε τη βασική επιλογή στο δεξί άκρο της άμυνας, ωστόσο προς το τέλος της σεζόν έχασε τη θέση του στην ενδεκάδα.
Το περασμένο καλοκαίρι μετακινήθηκε με τη μορφή δανεισμού στην Ούφα.
Ο Νταντσένκο αναδείχθηκε από τις ακαδημίες της Μέταλουργκ Ζαπορίζια και υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο στην Ντιναμό Κμελνίτσκι.
Το 2012 πήρε μεταγραφή στην Τσερνομόρετς, παραμένοντας στην Οδησσό για τέσσερα χρόνια.
Το 2016 έκανε το άλμα της καριέρας του στη Σαχτάρ Ντόνετσκ, με την οποία ωστόσο πραγματοποίησε 12 συμμετοχές καθώς έφευγε συνεχώς ως δανεικός μέχρι το 2019 σε Τσερνομόρετς, Ανζί και Γενισέι Κράσνογιαρσκ.
Ο Κάρολ Φίλα αποτελεί εναλλακτική λύση της ΑΕΚ για τη θέση του δεξιού μπακ. Πρόκειται για τον 22χρονο Πολωνό, που ανήκει στη Λέγκια Γκντανσκ και είναι βασικός με τις Ελπίδες της χώρας.
Έχει φέτος 15 συμμετοχές, 1 γκολ και 2 ασίστ στην Πολωνία. Στο παρελθόν έχουν επιχειρήσει να τον αποκτήσουν ομάδες από τη Γερμανία, η Σέλτικ και η Σαμπντόρια.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×