ΑΕΚ: Τελειώνει με την απόκτηση δεξιού μπακ

Ο Νταντσένκο, ο Ριστόφσκι και οι άλλες περιπτώσεις που εξετάζει η ΑΕΚ.

Μια μεταγραφή έχει προαναγγείλει η ΑΕΚ για τον Ιανουάριο και θέλει άμεσα να την πραγματοποιήσει. Η απόκτηση δεξιού μπακ κρίθηκε ως η μόνη απαραίτητη κίνηση για το ρόστερ της Ένωσης και στόχος είναι άμεσα να καλυφθεί το κενό αυτό.

Η περίπτωση του Όλεγκ Νταντσένκο συνεχίζει να απασχολεί τους «κιτρινόμαυρους» και γι’ αυτό έχουν δώσει τελεσίγραφο τόσο στον παίκτη όσο και στη Ρούμπιν Καζάν να απαντήσει την Πέμπτη (28/1). Η υπόθεση του Ουκρανού μπακ έχει δυσκολέψει, καθώς η Ούφα δεν θέλει να «σπάσει» τον δανεισμό του παίκτη, την ώρα που ΑΕΚ και Ρούμπιν τα έχουν βρει σε όλα.

Δεύτερος στη λίστα βρίσκεται ο Στεφάν Ριστόφσκι, με τον Σκοπιανό μπακ να μην υπολογίζεται φέτος από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Ο 28χρονος άσος είχε απασχολήσει τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, με τους Πορτογάλους να επιβεβαιώνουν και το ενδιαφέρον της Ένωσης.

Ο Παναγιώτης Κονέ έχει στα υπόψη του ακόμα δύο παίκτες για το δεξί άκρο της άμυνας και στόχος είναι άμεσα να αποκτηθεί παίκτης, για να τεθεί στη διάθεση του Μανόλο Χιμένεθ.

 

Ο 26χρονος Ουκρανός Όλεγκ Νταντσένκο ανήκει από το 2019 στην Ρουμπίν Καζάν, η οποία ξόδεψε 1 εκατομμύριο ευρώ αποκτώντας τον με κανονική μεταγραφή από τη Σαχτάρ, για τέσσερα χρόνια.
Την περσινή σεζόν στην Ρούμπιν αποτελούσε τη βασική επιλογή στο δεξί άκρο της άμυνας, ωστόσο προς το τέλος της σεζόν έχασε τη θέση του στην ενδεκάδα.
Το περασμένο καλοκαίρι μετακινήθηκε με τη μορφή δανεισμού στην Ούφα.
Ο Νταντσένκο αναδείχθηκε από τις ακαδημίες της Μέταλουργκ Ζαπορίζια και υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο στην Ντιναμό Κμελνίτσκι.
Το 2012 πήρε μεταγραφή στην Τσερνομόρετς, παραμένοντας στην Οδησσό για τέσσερα χρόνια.
Το 2016 έκανε το άλμα της καριέρας του στη Σαχτάρ Ντόνετσκ, με την οποία ωστόσο πραγματοποίησε 12 συμμετοχές καθώς έφευγε συνεχώς ως δανεικός μέχρι το 2019 σε Τσερνομόρετς, Ανζί και Γενισέι Κράσνογιαρσκ.
Ο Κάρολ Φίλα αποτελεί εναλλακτική λύση της ΑΕΚ για τη θέση του δεξιού μπακ. Πρόκειται για τον 22χρονο Πολωνό, που ανήκει στη Λέγκια Γκντανσκ και είναι βασικός με τις Ελπίδες της χώρας.
Έχει φέτος 15 συμμετοχές, 1 γκολ και 2 ασίστ στην Πολωνία. Στο παρελθόν έχουν επιχειρήσει να τον αποκτήσουν ομάδες από τη Γερμανία, η Σέλτικ και η Σαμπντόρια.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×