Παναθηναϊκός: Οι… πονοκέφαλοι του ρόστερ! (Photos)

Παναθηναϊκός: Παίκτες που δεσμεύονται με συμβόλαια αλλά δε θα «χάλαγε» τους «πράσινους» να απαλλαγούν απ’ αυτούς!

Η ανάγκη για ενίσχυση σε ποιότητα και προσωπικότητα στο ρόστερ του Παναθηναϊκού, είναι δεδομένη. Οι «πράσινοι» σαφώς και θα κινηθούν «ζεστά» το ερχόμενο καλοκαίρι στο μεταγραφικό παζάρι. Όμως, ανεξάρτητα απ’ το αν και πόσο θα αυξήσουν το μπάτζετ τους, ανεξάρτητα απ’ το ποιος θα είναι προπονητής και τι επιλογές θα γίνουν, υπάρχει μια κατηγορία παικτών που αποτελούν… πονοκέφαλο!

Ο λόγος για αυτούς που δεσμεύονται με συμβόλαιο, αλλά ξεκάθαρα οι «πράσινοι» μόνο στεναχωρημένοι δε θα ήταν αν βρισκόταν ο τρόπος να αποχωρήσουν! Χωρίς φυσικά να χρειαστεί να τους καλύψουν μεγάλο μέρος των συμβολαίων τους.

Μέσα σε αυτή την κατηγορία υπάρχει μια τριάδα παικτών που έχει υψηλά συμβόλαια και δίχως άλλο θα είναι δύσκολο να βρεθεί ομάδα που να τους καλύψει τα χρήματα που παίρνουν απ’ το «τριφύλλι». Ο λόγος για τους Γιασίν Αγιούμπ, Αϊτορ Κανταλαπιέδρα και Καρλίτος.

Οι δύο Ισπανοί υπό προϋποθέσεις θα μπορούσαν να αποτελούν λύσεις για την ερχόμενη σεζόν, όμως μοιάζουν με… χρυσές πολυτέλειες, καθώς μαζί παίρνουν κοντά στο 1.000.000 ευρώ το χρόνο! Ποσό μεγάλο και που θα μπορούσε να δώσει στον Παναθηναϊκό δύο ποδοσφαιριστές βασικούς που γιατί όχι να μην έκαναν και τη διαφορά!

Με τον Αγιούμπ το πράγμα είναι ακόμη πιο δύσκολο, καθώς δεν έχει πείσει σε καμία περίπτωση για την αξία του και ταυτόχρονα δε δίνει δέλεαρ σε κανέναν σύλλογο να ασχοληθεί μαζί του. Ακόμη κι αν βρει ομάδα για να αποχωρήσει, είναι αδύνατο να μπορέσει να καλύψει το συμβόλαιο που έχει τώρα στον Παναθηναϊκό. Κατά συνέπεια για να… γλιτώσουν απ’ αυτόν οι «πράσινοι», θα πρέπει να καλύψουν μέρος της συμφωνίας που έχουν μαζί του.

Υπάρχει και μια δεύτερη τριάδα που μοιάζει πιο… εύκολη στη διαχείριση. Αυτή αποτελείται από τους Φακούντο Σάντσες, Αντόνιο Σαβιέρ και Ούφε Μπεκ.

Το θετικό για τον Σάντσες και τον Μπεκ είναι πως μπαίνουν στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου τους. Ο Αργεντινός δεν αποδείχθηκε αυτό που θα περίμεναν στον Παναθηναϊκό και ειδικά απ’ τη στιγμή που ο Μολό έχει πρόταση να παραμείνει, μοιάζει απίθανο να θέλει η ομάδα και τον Σάντσες ως τρίτη λύση στο δεξιό άκρο της άμυνας (λογικά θα αποκτηθεί βασικός ακραίος αμυντικός). Το συμβόλαιό του δεν είναι υπερβολικά μεγάλο σε ποσό και με δεδομένο πως έχει ένα χρόνο ακόμη ίσως να έρθει πιο εύκολα η λύση αν αυτό επιλέξει τελικά ο Παναθηναϊκός.

Ο Μπεκ, τώρα, ένα χρόνο πληρώνεται χωρίς να κάνει τίποτα άλλο πέρα από προπονήσεις. Ο ορισμός της αποτυχημένης μεταγραφής, έχει περάσει δύο σεζόν στους «πράσινους» χωρίς να κάνει τίποτα άλλο πέρα από… διακοπές. Ούτε αυτός έχει «βαρύ» συμβόλαιο αλλά σαφώς απ’ το να… πιάνει χώρο στο ρόστερ απλά, λογικά θα υπάρξουν επαφές για να αποχωρήσει. Με τη δυσκολία να έγκειται στο γεγονός πως δε δείχνει «ζεστός» στο να πάει κάπου να παίζει και όχι απλά να «κάθεται» πάνω στο συμβόλαιό του, διότι αν ήταν έτσι θα είχε αποχωρήσει ήδη.

Ο Αντόνιο Σαβιέρ είναι μια ξεχωριστή περίπτωση καθώς στα λίγα παιχνίδια που έπαιξε πριν τον τραυματισμό του έδειξε πως έχει στοιχεία που μπορούν να δώσουν λύσεις στο «τριφύλλι». Κατά συνέπεια η περίπτωση του Πορτογάλου θα κριθεί από την ομάδα, τον τεχνικό διευθυντή και τον προπονητή (όποιος κι αν είναι αυτός). Με τον Μπόλονι είναι δεδομένο πως δεν έχει μέλλον στο «τριφύλλι», αλλά ίσως να έχει αδικηθεί σε επίπεδο ευκαιριών. Συν τοις άλλοις, το συμβόλαιό του δεν είναι τόσο «βαρύ».

Τέλος, υπάρχει και μια κατηγορία παικτών νέων σε ηλικία που καλό θα ήταν να πάνε κάπου να αγωνίζονται. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν και παίκτες όπως αυτοί που επιστρέφουν από δανεισμό (π.χ. Περέα) ή και παιδιά που βρίσκονται στο ρόστερ αλλά με ενισχυμένο ποιοτικά και ποσοτικά υλικό, δύσκολα θα βρίσκουν χρόνο (π.χ. Αθανασακόπουλος, Σερπέζης, Τζαβίδας).

Είναι εύκολα κατανοητό λοιπόν, πως ο Παναθηναϊκός πέρα απ’ τα προφανή που είναι στο… φως του ενδιαφέροντος (προπονητής, μεταγραφές) έχει να ασχοληθεί και με πιθανές αποχωρήσεις απ’ το ρόστερ του που είναι επιβεβλημένες αλλά σε καμία περίπτωση εύκολες…

 

Παναθηναϊκός: Οι… πονοκέφαλοι του ρόστερ! (Photos)
Παναθηναϊκός: Οι… πονοκέφαλοι του ρόστερ! (Photos)
Παναθηναϊκός: Οι… πονοκέφαλοι του ρόστερ! (Photos)
Παναθηναϊκός: Οι… πονοκέφαλοι του ρόστερ! (Photos)
Παναθηναϊκός: Οι… πονοκέφαλοι του ρόστερ! (Photos)
Παναθηναϊκός: Οι… πονοκέφαλοι του ρόστερ! (Photos)
Παναθηναϊκός: Οι… πονοκέφαλοι του ρόστερ! (Photos)
Παναθηναϊκός: Οι… πονοκέφαλοι του ρόστερ! (Photos)
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×