Super League: Πάνε στα δικαστήρια Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός για τη κεντρική διαχείριση

Super League: Ορατό είναι το ενδεχόμενο προσφυγής στα δικαστήρια από τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό αναφορικά με το θέμα της κεντρικής τηλεοπτικής διαχείρισης στον Συνεταιρισμό.

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, οι ΠΑΕ μέλη της Super League, κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης (02/09) αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αλλαγή άρθρων του καταστατικού, αναφορικά με τα δικαιώματα των ομάδων στα τηλεοπτικά συμβόλαια, με στόχο να λειτουργήσει κεντρική διαχείριση των δικαιωμάτων.

Οι συγκεκριμένες αλλαγές δεν θα τεθούν άμεσα σε ισχύ αλλά από την σεζόν 2023-’24, μια και οι περισσότερες ομάδες έχουν ήδη βρει τηλεοπτική «στέγη» για τις επόμενες δύο αγωνιστικές περιόδου. Εξαίρεση αποτελεί ο ΠΑΟΚ, μια και οι «ασπρόμαυροι» δεν έχουν βρει ακόμα τηλεοπτικό συμβόλαιο, ενώ προ ημερών προέκυψαν νέα δεδομένα στη διαφαινόμενη συμφωνία με τη Nova.

Στην τηλεδιάσκεψη της Πέμπτης (02/09) η απόφαση για την αλλαγή άρθρων του καταστατικού εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. Για την ακρίβεια, μόνο Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός αποφάσισαν να ψηφίσουν κατά. Οι «ερυθρόλευκοι», δια του αντιπροέδρου τους, Κώστα Καραπαπά υποστήριξαν πως θα μελετήσουν προσεκτικά τις επόμενες κινήσεις τους και επιφυλάσσονται κάθε νόμιμων δικαιωμάτων τους.

Αντίθετα, πιο… σκληρή ήταν η στάση των «πράσινων». Ο Γιάννης Αλαφούζος έδειξε τη δυσαρέσκεια του για την συγκεκριμένη εξέλιξη, ανέφερε πως οι αλλαγές στο καταστατικό είναι ενάντιο στο νόμο, μια και κάθε ΠΑΕ μπορεί να παραχωρήσει μόνη της τα τηλεοπτικά της δικαιώματα και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο προσφυγής στα δικαστήρια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×