Ατρόμητος: Τα όνειρα έγιναν εφιάλτης - Οι λόγοι που έμπλεξε σε περιπέτειες

Ατρόμητος: Η ομάδα του Περιστερίου ξεκίνησε τη σεζόν με στόχο τα πλέι οφ κι έφτασε να παλεύει για την παραμονή.

Ο Γιώργος Σπανός το περασμένο καλοκαίρι προχώρησε σε αρκετές μεταγραφές.

Ήθελε να αλλάξει την κατάσταση στην ομάδα και να την επαναφέρει στα πλέι οφ και στη διεκδίκηση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Έφερε παίκτες που γνώριζαν την ελληνική νοοτροπία, διεθνείς και ψημένους σε πρωταθλητισμό.

Παίκτες όπως οι Κουλούρης, Παπαδόπουλος, Κλωναρίδης, Χατζηισαϊας, Βασιλαντωνόπουλος, οι οποίοι έχουν αγωνιστεί σε μεγάλους συλλόγους. Σ’ αυτούς προσθέστε και τους Μπεντινέλι, Σπιριντόβοβιτς, οι οποίοι έχουν παίξει σε Απόλλωνα Σμύρνης και Πανιώνιο, αντίστοιχα και γνώριζαν τις συνθήκες στο πρωτάθλημα και τις απαιτήσεις του Ατρόμητου.

Ο Καρτάλης, παράλληλα, είχε μία εκπληκτική διετία στον ΠΑΣ Γιάννινα και ειδικά την περασμένη σεζόν, ήταν από τους κορυφαίους της ομάδας της Ηπείρου. Επίσης, παρέμεινε ο Γιαννιώτης και με παίκτες όπως οι Μουνίθ, Χαρίσης, Σάλομον, Στρούγγης, Μαυρομμάτης, Κιβρακίδης κι ορισμένους ξένους που ήρθαν, στον Ατρόμητο πίστεψαν ότι έχουν ένα εξαιρετικό σύνολο.

Με τον Λόπεθ προπονητή και παρά τα αρνητικά αποτελέσματα στα φιλικά, η χρονιά ξεκίνησε με ισοπαλία στο Φάληρο κόντρα στον Ολυμπιακό. Κι όμως, ο Ατρόμητος ήταν για μήνες στην τελευταία θέση. Ο Ισπανός τεχνικός έφυγε, ήρθε ο Παράσχος και τίποτα δεν άλλαξε. Η πρώτη νίκη επιτεύχθηκε με υπηρεσιακό προπονητή τον Γιώργο Κορακάκη και μάλιστα κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Ούτε εκείνο το θετικό αποτέλεσμα, ωστόσο, έφερε την άνοιξη. Επιλέχθηκε ο Κρις Κόλμαν και ο Ατρόμητος συνήλθε, πήρε ορισμένα παιχνίδια στην έδρα του και πλέον δείχνει ότι θα σώσει τη χρονιά. Πως όμως έφτασε σ’ αυτό το σημείο;

Εκτός από την αλλαγή προπονητή τόσο νωρίς, που πάντα παίζει ρόλο και όπως φάνηκε στη διοίκηση, δεν πίστεψαν και δεν στήριξαν πραγματικά τον Λόπεθ, ευθύνη έχουν και οι παίκτες. Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος σε κανένα σημείο δεν θύμισε διεθνή αμυντικό. Ο Κλωναρίδης είναι μία μέσα μία στα πιτς.

Ο Μπεντινέλι δεν έχει καμία σχέση με τον παίκτη που έμοιαζε ηγέτης στον Απόλλωνα. Ο Χατζηισαϊας σίγουρα δεν έχει την εικόνα που είχε στην πρώτη του θητεία στον Ατρόμητο. Ο Σπιριντόνοβιτς σπάνια τους ύψους. Περισσότερο ήταν του βάθους.

Ο Βασιλαντωνόπουλος είναι μία αξιόπιστη λύση και ο μόνος που δικαιώνει πραγματικά τα χρήματα που δαπανήθηκαν είναι ο Κουλούρης. Συν τον Καστεγιάνο που δείχνει μία καλή λύση στο αριστερό άκρο. Δεν αναφερόμαστε φυσικά στον Τζαβίδα, που περισσότερο αποκτήθηκε ως επένδυση. Αυτοί που ο Ατρόμητος περίμενε να κάνουν τη διαφορά, πλην Κουλούρη, Βασιλαντωνόπουλο, κινήθηκαν κάτω του μετρίου.

Ας δούμε αναλυτικά:

Κλωναρίδης: Από τα 28 ματς σε πρωτάθλημα και Κύπελλο έχει παίξει στα 16 κι έχει μόλις ένα γκολ. Είναι 18ος στο ρόστερ σε χρόνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα μετρώντας 694 λεπτά.  

Παπαδόπουλος: Ο διεθνής στόπερ, βασικός για ένα διάστημα πριν έρθει στον Ατρόμητο, έχει 15 ματς και 1.296 λεπτά. Δέκατος σε χρόνο συμμετοχής και σε καμία περίπτωση σημείο αναφοράς. Τον Γενάρη, άλλωστε, έφτασε μία ανάσα από το διαζύγιο.

Μπεντινέλι: Έχει 17 ματς και 794 λεπτά. Στη 17η θέση σε χρόνο συμμετοχής. Παίζει κυρίως αλλαγή, ενώ δεν μετράει γκολ. Πλήρης απογοήτευση.

Σπιριντόνοβιτς: Στη 16η θέση σε χρόνο συμμετοχής με 18 αγώνες και 877 λεπτά. Μόλις δύο γκολ ο Σέρβος.

Καρτάλης: Μόλις 10 ματς στο πρωτάθλημα! Είναι στην 20ή θέση σε χρόνο συμμετοχής στον Ατρόμητο. Χωρίς γκολ. Κι αυτό στις μεγάλες απογοητεύσεις, ενώ στα χαρτιά ήταν εξαιρετική μεταγραφή.

Χατζηισαϊας: Ο έμπειρος αμυντικός έχει 19 συμμετοχές, όμως, δεν είχε σπουδαίες εμφανίσεις.

Κουλούρης: Ο διεθνής φορ με 12 γκολ σε 27 ματς κρατάει μόνος του τον Ατρόμητο στην κατηγορία.

Βασιλαντωνόπουλος: Έχει 20 ματς φέτος κι ένα γκολ και από τις μεταγραφές του καλοκαιριού είναι ο μόνος που διασώθηκε με τον Κουλούρη.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×