Super League: Αρνητική εξέλιξη με τα χρήματα του στοιχήματος

Super League: Αρνήθηκε ο υπουργός οικονομικών να προκαταβάλει η κυβέρνηση το ποσοστό του στοιχήματος στις ΠΑΕ της «μεγάλης» κατηγορίας.

Δεν μπόρεσε να βρεθεί λύση αναφορικά με τα χρήματα του στοιχήματος που περιμένουν οι ΠΑΕ της Super League. Η διοργανώτρια ζήτησε άμεση καταβολή του ποσοστού που αναλογεί για το 2023. Ως προκαταβολή ουσιαστικά.

Η απάντηση απ’ τον υπουργό οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, ήταν αρνητική διότι έτσι θα προέκυπτε ζήτημα με τον προϋπολογισμό. Κατά συνέπεια χρήματα απ’ το στοίχημα θα λάβουν οι ΠΑΕ τον Ιανουάριο. Κι αυτό γιατί τα ποσά του 2022 είχαν δοθεί προκαταβολικά το 2021.

Τότε κάθε ΠΑΕ είχε εισπράξει 1,5 εκ. ευρώ. Ποσοστό που θα ζητήσει το ποδόσφαιρο να αυξηθεί για το 2023. Πάντως το πρόβλημα είναι άμεσο και για κάποιες ομάδες σημαντικό. Διότι βάσιζαν στα χρήματα αυτά το σχεδιασμό τους, ακόμη και τις πρώτες πληρωμές σε δόσεις συμβολαίων.

Άμεση αντίδραση δύσκολα θα υπάρξει, μια και δεν μπορεί για παράδειγμα να αναβληθεί η πρεμιέρα του Πρωταθλήματος. Κι αυτό γιατί υπάρχουν ρήτρες στα τηλεοπτικά συμβόλαια που έχουν υπογράψει οι ΠΑΕ. Σε κάθε περίπτωση οι όποιες τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στο Δ.Σ. της λίγκας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×