Super League: Η επαρχία ρυθμίζει το πρωτάθλημα!

Super League: Πλην των ντέρμπι οι «μεγάλοι» έχουν σημαντικές απώλειες κόντρα στις επαρχιακές ομάδες – 6 ματς δεν κατάφεραν να νικήσουν, συνολικά 15 βαθμοί χαμένοι – Το Onsports αναλύει.

Ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στην έδρα του ΟΦΗ. Ο ΠΑΟΚ στη Λιβαδειά. Ο πρωτοπόρος και με το απόλυτο νικών, Παναθηναϊκός, φιλοξενεί τον κακό του «δαίμονα», Αστέρα Τρίπολης. Σε μια 7η αγωνιστική που το Άρης-ΑΕΚ είναι ντέρμπι, έρχεται η επαρχία να παίξει κομβικό ρόλο.

Όμως δεν είναι μόνο η τρέχουσα η αγωνιστική που παρατηρείται αυτό το φαινόμενο. Οι ομάδες εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης, δείχνουν ικανές να κάνουν πολλές «ζημιές». Ειδικά στην έδρα τους, χωρίς αυτό να σημαίνει πως κι εκτός θα «μασήσουν». Μετά από 6 «γεμάτες» αγωνιστικές, το έχουν καταλάβει οι πάντες.

Ήδη οι πέντε «μεγάλοι» της Super League που έχουν ως στόχο την κατάκτηση του τίτλου, έχουν δώσει 17 ματς κόντρα σε επαρχιακές ομάδες. Απ’ αυτά δεν κατάφεραν να νικήσουν τα 6. Αριθμός αρκετά μεγάλος, αν αναλογιστεί κανείς τι συνέβαινε στα προηγούμενα Πρωταθλήματα.

Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, Άρης, μέχρι σήμερα διεκδίκησαν 51 βαθμούς συνολικά, απέναντι σε αντιπάλους απ’ την επαρχία. Οι απώλειές τους ανέρχονται στους 15 βαθμούς. Μόλις μετά από 6 αγωνιστικές και με άλλες 20 να απομένουν, χωρίς να υπολογίζονται οι έξτρα που μπορεί να προκύψουν στα Play Offs αν βρεθεί εκεί ομάδα ή ομάδες απ’ την επαρχία.

Στο σύνολό τους οι πολλές απώλειες που έχουν οι «μεγάλοι» μέχρι τώρα, είναι στα μεταξύ τους παιχνίδια και στις αναμετρήσεις με τα επαρχιακά κλαμπ. Ο Παναθηναϊκός έχει το απόλυτο οπότε είναι ο μόνος που δεν έχει «στραβοπατήσει» μέχρι τώρα.

Η ΑΕΚ έκανε σημαντική «γκέλα» όταν έχασε στη Ριζούπολη που χρησιμοποιούσε ως έδρα, απ’ τον Βόλο. Ο ΠΑΟΚ άφησε δύο βαθμούς στο Ηράκλειο κόντρα στον ΟΦΗ, δεχόμενος την ισοφάριση στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Ολυμπιακός απ’ την άλλη, ήρθε ισόπαλος στην Τρίπολη με τον Αστέρα, αποτέλεσμα που έφερε και στην έδρα του με τον Βόλο. Όσο για τον Άρη, ηττήθηκε στο Αγρίνιο απ’ τον Παναιτωλικό και στο Βόλο απ’ τον ΝΠΣ.

Γίνεται εύκολα κατανοητό πως ο σύγχρονος «φονέας των γιγάντων», είναι ο Βόλος. Η ομάδα της Μαγνησίας έχει αντιμετωπίσει τους τρεις απ’ τους πέντε «μεγάλους» και έχει 7 βαθμούς! Παίζοντας μάλιστα δύο απ’ τα τρία ματς εκτός έδρας. Κι όμως παρέμεινε αήττητος και περιμένει τώρα τις αναμετρήσεις με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ.

Η επαρχία αντεπιτίθεται ποδοσφαιρικά και είναι ένα στοιχείο που ξυπνά ωραίες μνήμες απ’ το παρελθόν. Διότι αυτές οι ομάδες αποτελούσαν το μεγάλο «σκαλοπάτι» για να φτάσουν οι ποδοσφαιριστές στα κορυφαία κλαμπ της χώρας. Το να νικήσει ο οποιοσδήποτε ειδικά στην έδρα τους, ήταν δύσκολο. Όπως ακριβώς γίνεται και τώρα.

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×