Κυριάκος προς Γιοβάνοβιτς: «Το ποδόσφαιρο δεν άλλαξε με βιβλίο, τσάι και συμπάθεια, αλλά με μάχες»

Ο Κυριάκος Κυριάκος έδωσε συνέχεια στις διαμαρτυρίες του ΠΑΟΚ για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και απάντησε στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς για την κόντρα που έχει ανοίξει ο Ραζβάν Λουτσέσκου.

Το ντέρμπι Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ ολοκληρώθηκε ισόπαλο 2-2, με γκολ του Αλεξάντερ Γερεμέγεφ στη τελευταία φάση του αγώνα, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να ξεσπά σε διαμαρτυρίες για τη διαιτησία.

Από την πλευρά του, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς απάντησε στην έκρηξη του Ρουμάνου προπονητή, χαρακτηρίζοντας ουσιαστικά γελοίες τις αναφορές του, μιας και δεν υπάρχει κάποια αμφισβητούμενη φάση στην αναμέτρηση.

Το μέλος του ΔΣ, Κυριάκος Κυριάκος, με ανάρτησή του στο facebook, πήρε θέση για όσα γίνονται από το βράδυ της Κυριακής (1/10) και απάντησε στον προπονητή του Παναθηναϊκού.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει στην ανάρτησή του:

«Επειδή παίρνουν πάλι μπρος οι μονταζιέρες Αθηνών και Θεσσαλονίκης, ας κάνουμε λίγο λιανά ποιοί είμαστε εμείς, ποιός είναι ο Λουτσέσκου, τι έχουμε πετύχει ΜΑΖΙ και πως τον κρίνουν οι «ευγενείς» του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Προς τον κύριο Ιβάν Γιοβάνοβιτς -και με τον απόλυτο σεβασμό στο πρόσωπό του- που έκανε πως δεν κατάλαβε ότι από τον τελικό του Κυπέλλου και επί μια διετία παίζει με διαιτησίες «λουκούμι» και θεωρεί εμμονικό με τον Παναθηναϊκό τον Λουτσέσκου, που ως προπονητής του ΠΑΟΚ έχει απέναντί τους 9 νίκες- 3 ισοπαλίες - 4 ήττες με 28 γκολ υπέρ και 13 κατά: Όταν μπει στο κλαμπ των προπονητών που πήραν πρωτάθλημα (ξεκινώντας με -2) στην Ελλάδα και μάλιστα με ομάδα εκτός του ΠΟΚ, θα μπορέσει να αντιληφθεί τι σημαίνει υπέρβαση, πίεση και αφοσίωση.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο άλλαξε με μάχες για να μπορεί να διεκδικεί πρωτάθλημα -έστω και αν καταφέρνει να το χάσει- και ο Παναθηναϊκός. Δεν άλλαξε με βιβλίο, τσάι και συμπάθεια, ούτε με δηλώσεις ύφους «να ζήσετε να τον θυμόσαστε» σε μνημόσυνο.

Δεύτερον: όποιος κάνει τον χαζό ότι το πρόβλημα ήταν αυτούσια η χθεσινή διαιτησία και όχι η χθεσινή διαιτησία ως συνέχεια των αγώνων της Πέμπτης και των προηγούμενων αγωνιστικών δεν τον κάνει πολύ επιτυχημένα. Βολεύει να βγάλουμε τον Λουτσέσκου τρελό που τα λέει μετά από ματς που η διαιτησία ήταν… μόλις 60-40 υπέρ των αντιπάλων, λες και η βαθμολογία καθορίζεται μόνο από το τρέχον ματς.

Τρίτον και επί προσωπικού: η υπάρχουσα διοίκηση του ΠΑΟΚ έχει ρίξει την παράγκα των Σαρρήδων και των Γκιρτζίκηδων, που περνούσε πριονοκορδέλα -πέρα από τον ΠΑΟΚ- και τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ και όποιον τολμούσε να διεκδικήσει οτιδήποτε. Τα δικαστήρια που έχουμε για όσα λέγαμε και κάναμε τότε, ακόμη τρέχουν. Την ίδια περίοδο στηρίζαμε τον Λουτσέσκου, τους ποδοσφαιριστές και τις επιλογές μας, κόντρα σε όσους έχουν κάνει τον λαϊκισμό επιστήμη στη Θεσσαλονίκη. Πιστοποιητικό προσφοράς και φθοράς δεν θα ζητήσουμε από κανέναν που μόνο του μέλημα είναι να φτάσει τα 100 likes ή τα 30 sms στην εκπομπή του. Ακούμε τον κόσμο που βρέξει χιονίσει είναι εκεί, δίπλα μας, είτε είναι φωναχτά επικριτικός, είτε είναι σιωπηλά υποστηρικτικός. Αν ο Λουτσέσκου ένιωθε ή νιώθει μόνος του, αφήστε να το απαντήσει ο ίδιος.

ΥΓ. Μια μικρή προειδοποίηση, ανατρέχοντας στην πρόσφατη ιστορία. Και το 2017, όταν συντελούνταν η γέννηση της πιο επιτυχημένης ομάδας στην ιστορία του ΠΑΟΚ, λίγοι το κατάλαβαν από την αρχή…»

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×