Super League: Μάχη μέχρι τελικής πτώσης για τον τίτλο! – Η κλήρωση και πότε ξεκινούν τα playoffs

Super League: ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα διεκδικήσουν τον τίτλο στα πιο αμφίρροπα playoffs στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η τελευταία αγωνιστική της regular season ήταν άκρως συναρπαστική και προκάλεσε έναν χαμό, ενόψει της δεύτερης φάσης της Super League!

Ο Άρης ισοφάρισε την ΑΕΚ στο 97’ κι επέτρεψε στον ΠΑΟΚ να τερματίσει στην κορυφή. Ο «Δικέφαλος του Βορρά», ο οποίος νίκησε 2-0 στη Λαμία, είναι στο +1 από την «Ένωση».

Ο Ολυμπιακός με την εύκολη νίκη επί του Βόλου πλησίασε στο -3 από την κορυφή, ενώ ο Παναθηναϊκός, μετά την ισοπαλία με τον ΟΦΗ, μπαίνει ως τέταρτο στα playoffs, όντα στο -4 από την πρώτη θέση.

Εν κατακλείδι, τα φετινά playoffs αναμένεται να είναι τα πιο συναρπαστικά στην ιστορία της Super League κι ο τίτλος είναι πιθανό να κριθεί ακόμα και στο τελευταίο λεπτό! Άκρως συναρπαστικά αναμένονται και τα playouts, όπου θα δοθεί μεγάλη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Τη Δευτέρα (4/3) η κλήρωση

Η κλήρωση της δεύτερης φάσης του πρωταθλήματος θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Δευτέρας (4/3) στις 15:00. Όπως ανέφερε κι η σχετική ανακοίνωση της Λίγκας: «Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την από 23.01.2024 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League, η κλήρωση θα διεξαχθεί με υβριδικό σύστημα, ήτοι με ηλεκτρονική παραγωγή 500 διαφορετικών σεναρίων και εν συνεχεία χειροκίνητη κλήρωση ενός εξ αυτών για τα Playoffs και ενός για τα Playouts».

Σέντρα την Κυριακή (10/3)

Τα playoffs θα ξεκινήσουν αμέσως, ήτοι την ερχόμενη Κυριακή (10/3), ενώ μια ημέρα νωρίτερα (09/3) θα γίνει η σέντρα στα playouts. Επίσης, την Τετάρτη (6/3) στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Super League θα επικυρωθεί η βαθμολογία και θα οριστούν οι αγώνες σε playoffs και playout.

 

Η βαθμολογία (σε 26 αγώνες)

  1. ΠΑΟΚ 60 --PLAY OFF
  2. ΑΕΚ 59 --PLAY OFF
  3. Ολυμπιακός 57 --PLAY OFF
  4. Παναθηναϊκός 56 --PLAY OFF
  5. Άρης 42 --PLAY OFF
  6. Λαμία 34 --PLAY OFF
  7. Αστέρας Τρ. 31 --PLAY OUT
  8. Ατρόμητος 28 --PLAY OUT
  9. Πανσερραϊκός 27 --PLAY OUT
  10. ΟΦΗ 25 --PLAY OUT
  11. Παναιτωλικός 20 --PLAY OUT
  12. Βόλος 20 --PLAY OUT
  13. Κηφισιά 19 --PLAY OUT
  14. ΠΑΣ Γιάννινα 18 --PLAY OUT

Τα κριτήρια κατάταξης σε περίπτωση ισοβαθμίας

Σε περίπτωση που υπάρξει ισοβαθμία δύο ή περισσότερων ομάδων, τα κριτήρια που ισχύουν, κατά σειρά, είναι τα εξής:

  • Το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (κατά την κανονική περίοδο και τα playoffs / playouts αθροιστικά).
  • Τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (κατά την Κανονική Περίοδο και τα playoffs / playouts αθροιστικά).
  • Τη θέση που κατέλαβε η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στην Κανονική Περίοδο του Πρωταθλήματος.

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×