Λιβαθηνός: «Δεν φταίει μόνο η άμυνα»

Ανησυχητικό χαρακτήρισε το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός δέχτηκε τέσσερα τέρματα στο ματς με την Οντένσε ο Σπύρος Λιβαθηνός, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Ο παλαίμαχος άσος του «Τριφυλλιού», τόνισε μεταξύ άλλων στον «Νova Sport fm», ότι το φταίξιμο είναι ομαδικό και όχι μόνο της άμυνας για τα γκολ που δέχτηκαν οι «πράσινοι», ενώ επισήμανε πως η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση στον χώρο της μεσαίας γραμμής.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στον Ζεσουάλδο Φερέιρα, ρίχνοντας ευθύνες στον Πορτογάλο αναφορικά με τα όσα είπε για τους παίκτες του Παναθηναϊκού.

Αναλυτικά ο Σπύρος Λιβαθηνός μίλησε…

Για το ματς με την Οντένσε: «Ο Παναθηναϊκός δεν είναι χειρότερος από την Οντένσε. Όμως δεν κατάφερε να προκριθεί και τα τόσα λάθη δείχνουν πρόβλημα οργάνωσης. Δεν μπορείς να κάνεις τόσα λάθη. Όλη ομάδα φταίει, όλη η ομάδα χάνει. Δεν είναι μόνο θέμα της άμυνας. Είναι ανησυχητικό τα 4 γκολ»

Για το αν υπάρχει δικαιολογία: «Αν ο ΠΑΟ στο πρώτο ματς μπορούσε να πάρει το διπλό, τότε θα ήταν διαφορετικά. Όταν χάνεις δεν φταίει κάτι συγκεκριμένο. Φταίνε όλοι. Ο Παναθηναϊκός δεν είναι έτοιμος ακόμα, αλλά δεν είναι δικαιολογία αυτό. Οι περισσότεροι παίκτες είναι 2-3 χρόνια στην ομάδα και δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν έχουν προσαρμοστεί».

Για το αν πρέπει να φύγει ο Φερέιρα: «Τραβηγμένο να φύγει ο προπονητής από το πρώτο παιχνίδι. Πρέπει να στηρίζονται οι προπονητές, δεν είναι σωστή αυτή η νοοτροπία».

Για το αν έχει ευθύνες ο  Πορτογάλος: «Αποδίδω ευθύνες στον Φερέιρα για αυτά που είπε για τους παίκτες. Ήξερε ποιους παίκτες θα έχει. Δεν μπορεί να λέει ότι αυτούς τους παίκτες έχω, το ήξερε ότι θα έχει αυτούς. Ας έφευγε το καλοκαίρι αν είχε πρόβλημα με αυτό. Ήξερε ότι ο Σισέ και ο Σίλβα θα έφευγαν. Έπρεπε να το αντιμετωπίσει, ήταν γνωστό καιρό τώρα. Αφού το ήξερε δεν μπορεί να λέει έχω αυτούς τους παίκτες, τους απαξιώνει έτσι. Ο Φερέιρα δεν πρέπει να ρίχνει τις ευθύνες σε άλλους. Να κάνει την δουλειά του για να βελτιωθεί ο Παναθηναϊκός. Δεν ξέρω τι του έχει πει η διοίκηση, αλλά θα ήξερε ποιοι παίκτες θα φύγουν. Ο Παναθηναϊκός επιθετικά έβαλε γκολ, όμως το πρόβλημα δεν ήταν η επίθεση χθες. Και ο Σισέ να έπαιζε μπορεί να έχανε ο ΠΑΟ. Οι μεταγραφικές επιλογές ήταν δικές του (του Φερέιρα), αυτός είναι υποχρεωμένος να στήσει την ομάδα όπως θέλει».

Για του που θέλει ενίσχυση ο ΠΑΟ: «Στο κέντρο έχει τεράστιο πρόβλημα ο ΠΑΟ χρόνια τώρα. Και στην επίθεση μετά την αποχώρηση του Σισέ, αλλά το θέμα είναι το κέντρο. Εκεί υστερεί πολύ».

Για τις αποδοκιμασίες του κόσμου: «Ο κόσμος δεν είναι μόνο οι 300 που φωνάζουν. Δεν μπορεί μέχρι τη στιγμή που κέρδιζε η ομάδα να μην φταίει κανείς και όταν έχανε η ομάδα να φταίει η διοίκηση κ.λ.π. Εγώ δεν θυμάμαι τόσα χρόνια,  να βρίσκεται ο ΠΑΟ σε τέτοιο διοικητικό χάος. Είναι εύκολο να φωνάζουν κατά των παικτών και της διοίκησης. Γνωρίζει ο κόσμος ότι δεν υπάρχει πολύ ισχυρή διοίκηση. Πρέπει να στηρίξουν».

Για το αν βλέπει κάποια λύση: «Δεν βλέπω λύση στα διοικητικά. Βέβαια, ο ΠΑΟ είναι μεγάλη ομάδα, δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει, αλλά είναι δύσκολο».

Για το αν είναι αισιόδοξος: «Είμαι αισιόδοξος, δεν πρέπει να μην είσαι αισιόδοξος. Όλοι ήταν την προηγούμενη εβδομάδα ήταν αισιόδοξοι, τώρα όμως απογοητεύτηκαν όλοι».

Για την άποψη που έχει για τον Βιτόλο: «Καλός παίκτης ο Βιτόλο δεν το αμφισβητεί κανείς αυτό. Για εμένα, όμως θα έπρεπε να πάρει όμως έναν επιτελικό μέσο, όχι αμυντικό χαφ. Χρειάζεται παίκτη για να οργανώνει το παιχνίδι. Στα αμυντικά χαφ υπάρχουν λύσεις».

Για τον Τοτσέ: «Νωρίς να τον κρίνουμε τον Τοτσέ. Είναι πολύ νωρίς, χρειάζεται χρόνος να τους δούμε όλους. Ο ΠΑΟ είναι υποχρεωμένος να αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού του, συγκριτικά με πέρυσι που είχε τον ΣΙσέ. Ο Γάλλος έδωσε πολλά στην ομάδα, όμως  αναγκάστηκε ο ΠΑΟ να τον δώσει για να πάρει κάποια λεφτά».

Για τον Γόντικα: «Ο Γόντικας είναι καλός άνθρωπος. Όμως δεν ξέρει από ποδόσφαιρο, δεν γνωρίζει. Δεν μπορούμε να ρίξουμε ευθύνες για κάποιον που δεν ξέρει από ποδόσφαιρο. Έτσι όμως είναι ντα πράγματα. Αφού υπάρχει αυτή η διοίκηση δεν μπορούμε να την απαξιώσουμε, γιατί θα είναι σαν ξέφρενο αμπέλι ο σύλλογος. Ο ΠΑΟ έμεινε ακέφαλος και ξαφνικά βρέθηκε ο Γόντικας στην κεφαλή της ομάδας και  σίγουρα είναι δύσκολα τα πράγματα. χρειάζεται στήριξη».

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×