UFC: Δέσμευση για γυναικεία κατηγορία

Μέχρι πρότινος απέρριπτε κάθε σχετική προοπτική, αλλά ο πρόεδρος του UFC, Dana White, ισχυρίστηκε ότι η Ronda Rousey θα αποτελέσει τη πρώτη γυναίκα στο ρόστερ του κορυφαίου promotion MMA.

Οι ικανότητες της Strikeforce Bantamweight Champion έχουν εντυπωσιάσει το «αφεντικό» του UFC. Μάλιστα ο White άλλαξε εντελώς στάση απέναντι στις γυναικείες ΜΜΑ, τις οποίες κατέκρινε συνεχώς τα τελευταία χρόνια. Πρόκειται, δηλαδή, για μία ακόμα… ανατροπή άποψης του προέδρου του UFC, έστω και αν η συγκεκριμένη αλλαγή χαρακτηρίζεται θετική.

«Είναι απίστευτη. Σίγουρα θα μεταφερθεί στο UFC. Δεσμεύομαι για αυτό. Ίσως την πάρουμε από το Strikeforce αύριο, ίσως σε ένα χρόνο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο White.

Ουσιαστικά εκκρεμεί ο ορισμός της επόμενης αντιπάλου της Rousey (6-0). Άλλωστε η χάλκινη Ολυμπιονίκης Τζούντο το 2008 έχει συμβόλαιο για τρία ακόμα ματς με το Strikeforce, το οποίο είναι θυγατρικό του UFC. Έχουν δημιουργηθεί φημολογίες για αγώνα εναντίον της Cris Cyborg (10-1), η οποία εκτίει ποινή για χρήση απαγορευμένων ουσιών. Τον επόμενο Δεκέμβριο, πάντως, η άλλοτε παγκόσμια πρωταθλήτρια θα είναι ελεύθερη να επιστρέψει στο «οκτάγωνο».

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×