Παναθηναϊκός: Τελικός μετά από 22 χρόνια!

Για πρώτη φορά μετά από 22 χρόνια ο Παναθηναϊκός θα είναι στον τελικό του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Νεανίδων μετά την επικράτησή του στον πρώτο ημιτελικό με 3-2 σετ του Φιλαθλητικού Λαρισαϊκού στο κατάμεστο ΔΑΚ Άργους.

Μετά τη λήξη του πρώτου ημιτελικού, ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Βασίλης Βλαχονικολός ανέφερε:

«Η άλλη ομάδα είναι καλή, αλλά ανά διαστήμματα παίξαμε καλά, όπως έπρεπε και κερδίσαμε δίκαια. Δεν υποτιμήσαμε καθόλου τον αντίπαλο, από την αρχή μπήκαμε ξέροντας ότι θα ήταν δύσκολο παιχνίδι, κάποια πράγματα δεν μας βγήκανε.
Με κάποιες αλλαγές που κάναμε στην 7άδα άλλαξε η ροή του αγώνα και καταφέραμε και πήραμε τη νίκη που μας δίνει τη δυνατότητα να παίξουμε αύριο στον τελικό».

Ενόψει του μεγάλου τελικού, ο τεχνικός του «τριφυλλιού» ανέφερε: «Θα δούμε τους αντιπάλους μας πως θα παίξουν στον δεύτερο ημιτελικό. Ούτε αυτό θα είναι εύκολο ματς. Ελπίζουμε να ακολουθήσουμε την τακτική που θα πούμε το βράδυ στον αυριανό τελικό και να στεφθούμε Πρωταθλητές».

Τέλος, η αρχηγός της ομάδας, Αναστασία Μικρουδάκη, που ήταν η μόναδική που της επιτράπηκε να κάνεις δηλώσεις, αφού η σχετική απαγόρευση του Παναθηναϊκού ισχύει και στις νεανίδες, υπογράμμισε: «Πιστεύω ότι το δεύτερο σετ θα έπρεπε να το είχαμε πάρει, αλλά κάναμε πολλά λάθη όπως και στο τρίτο. Όμως όταν τα μειώσαμε στο τέταρτο και στο πέμπτο σετ και ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι πήραμε τη νίκη. Τέλος καλό όλα καλά όμως προκριθήκαμε στον τελικό. Και αύριο θα τα δώσουμε όλα για να πάρουμε τον τίτλο».

Από την αντίπερα όχθη, ο προπονητής του Φιλαθλητικού Λαρισαϊκού, Βασίλης Παπαδημητρίου σχολίασε: «Σε ένα Φάιναλ Φορ έρχεσαι για να χαρείς, να γουστάρεις. Δεν μας δικαιώνει το αποτέλεσμα διότι όταν παίζεις με τον Παναθηναϊκό και είσαι μπροστά 2-1 σετ, δεν πρέπει να πας στο τάι μπρέικ, πρέπει να το τελειώνεις. Ο αντίπαλος έχει πληρέστερο ρόστερ. Εμείς μπήκαμε στο 4ο σετ και δεν είχαμε ψυχικά αποθέματα. Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια. Δυστυχώς φέτος έχουμε πάει σε 11 τάι μπρέικ και δεν ήθελα σήμερα να γίνει αυτό. Όπως και να έχει το ματς ήταν διαφήμιση του βόλεϊ. Εμείς πάμε γι’ άλλα…».

Η αρχηγός του Φιλαθλητικού Λαρισαϊκού και εκ των κορυφαίων παικτριών της ομάδας της, Μαρίνα Αργυροπούλου σημείωσε: «Προσπαθήσαμε να πάρουμε την πρόκριση στον τελικό, προσπαθήσαμε για το καλύτερο αλλά είμαστε πιο άπειρες συγκριτικά με τον αντίπαλο. Είμαι ευχαριστημένη που παλέψαμε τόσο απέναντι σε καλούς αντιπάλους».

Τα σετ: 25-19, 25-27, 26-28. 25-17, 15-10.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Βλαχονικολός): Μικρουδακη 14 (1 ασος 13/27 επ.), Γλύκα (4 ασ., 1 μπλοκ), Καββαδία 14 (7/22 επ. 7 μπλοκ), Σωτηριου 17 (14/33 επ., 2 άσοι), Τσατσουρι 14 (5/8 επ., 5 ασοι, 4 μπλοκ), Λιάγκη 13 (9/20 επ., 3 άσοι, 1 μπλοκ), Γεωργίου –λ (36% υπ. – 25% άριστες) / Βασιλαντωνακη 15 (14/26 επ., 1 άσο), Αποστολάκη.

ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΛΑΡΙΣΑΪΚΟΣ (Παπαδημητρίου): Αργυροπούλου 21 (20/52 επ., 1 μπλοκ), Μπαλδώκα 11 (7/30 επ., 4 άσοι), Κουτρουμπή 14 (8/22 επ., 4 άσοι, 2 μπλοκ), Χαραβελούλη 8 (3/10 επ., 2 άσοι, 3 μπλοκ). Παραφέστα 1, Μπέλλου 6 (1/3 επ., 5 άσοι), Κότσιρα –λ (22% υπ. - 12 άριστες / Αθανασιάδου, Βενέτη, Κορώνα 1, Τζαβάρα.

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×