Πιστόριους: «Πόρτα» για Ρίο

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της ποινής του για πενταετή φυλάκιση από το δικαστήριο της Νοτίου Αφρικής, ο 27χρονος Παραολυμπιονίκης ενημερώθηκε πως πενταετής θα είναι και ο αποκλεισμός του από κάθε αθλητική διοργάνωση. Αν και οι νομικοί υποστηρίζουν ότι ο Πιστόριους μπορεί να βγει από φυλακή μετά από 10 μήνες, η ποινή του από τη ΔΟΕ δεν θα έχει... εκπτώσεις.

«Η ποινή σημαίνει πως ο Πιστόριους δεν έχει δικαίωμα να αγωνιστεί για πέντε ολόκληρα χρόνια, άσχετα με το αν θα την εκτίσει ή όχι», διευκρινίστηκε από την Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή.

Αυτό σημαίνει πως ο αθλητής που το 2012 πέτυχε το μοναδικό επίτευγμα να αγωνιστεί τόσο στους Ολυμπιακούς όσο και στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, δεν θα έχει δικαίωμα να αγωνιστεί στους Αγώνες του Ρίο το 2016.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Μαρκ Άνταμς χαρακτήρισε την υπόθεση «...ανθρώπινη τραγωδία για την οικογένεια της Ρίβα Στίνκαμπ και τον Όσκαρ Πιστόριους. Ελπίζουμε πως ο χρόνος θα φέρει ανακούφιση σε όλους τους ενδιαφερόμενους, αλλά σε αυτό το στάδιο δεν έχουμε να κάνουμε κάποιο άλλο σχόλιο».

Τέλος, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×