NHL: Με το… δεξί οι Κανάντιενς (videos)

Σκοράροντας τέσσερις φορές στο δεύτερο 20λεπτο, οι Μόντρεαλ Κανάντιενς επικράτησαν με 4-3 των Ότουα Σένατορς.

Αν και βρέθηκαν πίσω με 1-0, οι «χαμπς» πήραν την πρώτη νίκη στη σειρά των δύο ομάδων για τον πρώτο γύρο των playoffs του NHL ξεπερνώντας αποβολή του P.K. Subban. Στις υπόλοιπες σειρές, που ξεκίνησαν σήμερα, επικράτησαν οι φιλοξενούμενοι αποκτώντας πλεονέκτημα έδρας για την πρόκριση στα προημιτελικά. Συγκεκριμένα, οι Κάλγκαρι Φλέιμς επιβλήθηκαν των Βανκούβερ Κανάκς με 2-1 χάρη σε γκολ του Kris Russell, τριάντα δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη της τρίτης περιόδου, ενώ πριν από την έναρξη της αναμέτρησης οι «φλόγες» ανακοίνωσαν την απόκτηση του ανερχόμενου γκολκίπερ, Jon Gillies.

{youtube}DVJJcqb-CQk{/youtube}

Από την πλευρά τους, οι Σικάγο Μπλάκχοκς έμειναν πίσω με 3-0, αλλά κέρδισαν με 4-3 τους Νάσβιλ Πρέντατορς χάρη σε τέρμα του Duncan Keith στη δεύτερη παράταση! Αξίζει να σημειωθεί πως ο Colin Wilson πέτυχε δύο γκολ για τους γηπεδούχους, που απώλεσαν τον Mike Fisher λόγω τραυματισμού από το δεύτερο 20λεπτο. Ακόμα, ο Brock Nelson σκόραρε δύο φορές στο εκτός έδρας 4-1 των Νιου Γιορκ Άιλαντερς σε βάρος των Ουάσινγκτον Κάπιτολς.

{youtube}uSkdk2_j6sM{/youtube}

Στο περιθώριο των αγώνων, οι Μπόστον Μπρούινς απέλυσαν τον GM, Peter Chiarelli, στον οποίο χρέωσαν τον αποκλεισμό από την postseason της βορειοαμερικανικής λίγκας χόκεϊ επί πάγου. Από την πλευρά τους, οι Σαν Χοσέ Σαρκς αναμένεται να απολύσουν τον Todd McLellan, ο οποίος μάλλον θα συνεχίσει με διαφορετικό ρόλο, ενώ αποδέχθηκε πρόταση του Καναδά για ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της εθνικής ομάδας στο επερχόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Τέλος, οι Λος Άντζελες Κινγκς «έδεσαν» τον Adrian Kempe με τριετές συμβόλαιο εξέλιξης.

Δείτε highlights όλων των παιχνιδιών στην επίσημη ιστοσελίδα του NHL.

Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα:
Μόντρεαλ Κανάντιενς – Ότουα Σένατορς 4-3 (1-0 στη σειρά)
Ουάσινγκτον Κάπιτολς – Νιου Γιορκ Άιλαντερς 1-4 (0-1 στη σειρά)
Νάσβιλ Πρέντατορς – Σικάγο Μπλάκχοκς 3-4 στη δεύτερη παράταση (0-1 στη σειρά)
Βανκούβερ Κανάκς – Κάλγκαρι Φλέιμς 1-2 (0-1 στη σειρά)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×