Κοτζαμπάσεφ: «Αποφασιστικότητα, δουλειά και αφοσίωση»

Παράδειγμα προς μίμηση, ότι αν κάτι θέλεις πολύ μπορείς να το πετύχεις ξεπερνώντας τις δυσκολίες, αποτελεί ο Ντένισλαβ Κοτζαμπάσεφ, που αγωνίζεται στην ομάδα πινγκ πονγκ του Παναθηναϊκού, την Εθνική ομάδα Βουλγαρίας αλλά και στην παραολυμπιακή ομάδα πινγκ πονγκ της χώρας του και μίλησε αποκλειστικά στην «Πράσινη»!

Ο αθλητής-πρότυπο του Παναθηναϊκού Ντένισλαβ Κοτζαμπάσεφ, δίνει καθημερινά μαθήματα ζωής, καθώς μολονότι έχει μια αναπηρία στο χέρι, αγωνίζεται επαγγελματικά σε υψηλό επίπεδο, ενώ δεν βάζει μέτρο στα όνειρά του, και θέλει να κατακτήσει ένα μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ο «πράσινος» αθλητής, γεννηθείς 18 Νοεμβρίου 1992, από τα δέκα του ξεκίνησε να ασχολείται με το πινγκ πονγκ, ενώ τίποτα δεν τον σταμάτησε από το να θέτει στόχους και να τους πετυχαίνει, καθώς αγωνίζεται για χρόνια στην Εθνική ομάδα Βουλγαρίας, και από το 2004 έγινε μέλος και της Εθνικής ομάδας πινγκ πονγκ ΑμεΑ της χώρας του, όπου συνεχίζει να αγωνίζεται με στόχο ένα Ολυμπιακό μετάλλιο!

Ο 26χρονος Πρωταθλητής του Παναθηναϊκού, που έχει πάμπολλες διακρίσεις και μετάλλια στην καριέρα του, μίλησε στην «Πράσινη» για τους στόχους και τα όνειρά του, στα οποία ποτέ δε βάζει… φρένο!

Πότε και γιατί ξεκίνησες να παίζεις πινγκ πονγκ;
«Ξεκίνησα να ασχολούμαι με το πινγκ πονγκ λόγω του πατέρα μου, που ήταν μεγάλος λάτρης του αθλήματος. Έπαιζε στον ελεύθερό του χρόνο και με έπαιρνε και εμένα μαζί του. Τον έβλεπα πως έπαιζε και μια μέρα, όταν ήμουν 10 χρονών αποφάσισα να ξεκινήσω να παίζω και εγώ».

Είναι το συγκεκριμένο άθλημα τρόπος ζωής για σένα;
«Αδιαμφισβήτητα είναι. Δεν μπορώ να φανταστώ ούτε μια μέρα χωρίς να παίζω πινγκ πονγκ. Αυτό είναι το πάθος μου και πραγματικά λατρεύω να ασχολούμαι με αυτό το άθλημα».

Παίζεις αρκετά χρόνια πινγκ πονγκ σε επαγγελματικό επίπεδο, και στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, παράλληλα μάλιστα με διοργανώσεις για ΑμεΑ, και έχεις επιτυχίες και στις δύο κατηγορίες. Πως τα καταφέρνεις;
«Από πολύ μικρή ηλικία αγωνίζομαι με την Εθνική ομάδα Βουλγαρίας, και έχω πολλές εμπειρίες. Από το 2014 και μετά άρχισα να παίζω πινγκ πονγκ και για τα ΑμεΑ. Επιμονή και «καθαρό» μυαλό είναι το «κλειδί» της επιτυχίας».

Πόσο δύσκολο είναι να είσαι παγκοσμίου επιπέδου αθλητής;
«Πραγματικά δεν νιώθω ότι είμαι παγκοσμίου κλάσης αθλητής, ούτε… superstar. Απλά θέλω να είμαι ένα άτομο, που μπορεί να πετυχαίνει τους στόχους τους και να ακολουθεί τα όνειρά του!»

Τι θέλεις να πετύχεις στο μέλλον;
«Να γίνω πρωταθλητής ή να κατακτήσω κάποιον τίτλο με τον Παναθηναϊκό!»

Τι πιστεύεις ότι χρειάζεται για να γίνουν τα όνειρά σου πραγματικότητα;
«Αποφασιστικότητα, πολύ σκληρή δουλειά και αφοσίωση».

Είναι οι Παραολυμπιακοί αγώνες με την Βουλγαρία, ένας από τους στόχους για το μέλλον;
«Φυσικά. Ο μεγαλύτερος στόχος μου είναι να κερδίσω ένα μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο. Στο Ρίο Ντε Τζανέιρο το 2016, δεν κατάφερα να μπω στα ημιτελικά και κέρδισα την 5η θέση».

Έχεις ποτέ σου αντιμετωπίσει ρατσιστική συμπεριφορά από αντιπάλους αθλητές;
«Όχι ποτέ. Οι άνθρωποι είναι πολύ καλοί μαζί μου και πάντα με αντιμετωπίζουν με σεβασμό».

Αποτελείς παράδειγμα για όλους τους ανθρώπους, οι οποίοι θέλουν να πετύχουν κάτι, και ξεπερνούν τις όποιες δυσκολίες αντιμετωπίζουν. Τι θα ήθελες να τους πεις;
«Να ακολουθείς τα όνειρά σου, γιατί αυτά ξέρουν τον τρόπο να τα καταφέρεις».

Κοτζαμπάσεφ: «Αποφασιστικότητα, δουλειά και αφοσίωση»
Κοτζαμπάσεφ: «Αποφασιστικότητα, δουλειά και αφοσίωση»
Κοτζαμπάσεφ: «Αποφασιστικότητα, δουλειά και αφοσίωση»
Κοτζαμπάσεφ: «Αποφασιστικότητα, δουλειά και αφοσίωση»
Κοτζαμπάσεφ: «Αποφασιστικότητα, δουλειά και αφοσίωση»
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×