«Χρυσός» ο Κυρσανίδης στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Χιροσίμα

Εκπληκτική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Δημήτρης Κυρσανίδης στο Παγκόσμιο Κύπελλο παρκούρ που διεξήχθη στην Χιροσίμα. Ο 23χρονος Έλληνας πρωταθλητής κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Freestyle, αλλά και το ασημένιο στο Speed-Run.

Η αρχή έγινε στο Speed-Run, όπου κάλυψε τη διαδρομή των 40 μέτρων σε χρόνο 12.19 και κατέκτησε τη 2η θέση, πίσω από τον Ελβετό Κρις Χάρματ (11.37) και μπροστά από τον Ολλανδό Κέβιν Άλσεμχεεστ (12.48).

Ο θρίαμβος ήρθε στο Freestyle, όπου ο αθλητής από την Θεσσαλονίκη με 27,50 βαθμούς κατέκτησε την πρωτιά, αφήνοντας πίσω του τον Γάλλο Γιοάν Τονουάρ (25,50 β.) και τον Ρώσο Εβγκένι Αροϊάν (25,00 β.).

Ο αγώνας της Χιροσίμα αποτέλεσε το δεύτερο από τα τρία Παγκόσμια Κύπελλα παρκούρ που διοργανώνειε φέτος η Διεθνής Ομοσπονδία Γυμναστικής (FIG). Είχε προηγηθεί πριν από δύο εβδομάδες αυτό της κινεζικής πόλης Τσενγκντού, όπου ο Δημήτρης Κυρσανίδης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Speed-Run, ενώ θα ακολουθήσει η διοργάνωση του Μονπελιέ στη Γαλλία (31 Μαΐου - 2 Ιουνίου), μετά από το οποίο θα προκύψει η τελική παγκόσμια κατάταξη της χρονιάς.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×