Παγκόσμιο υγρού στίβου: Βαριά ήττα για την Εθνική πόλο γυναικών

Η Εθνική πόλο γυναικών ηττήθηκε 13-4 από τη Ρωσία σε αγώνα κατάταξης για τις θέσεις 5-8.

Ούτε στον αγώνα κατάταξης απέναντι στη Ρωσία κατάφερε η Εθνική πόλο γυναικών να δείξει ανταγωνιστικό πρόσωπο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Γκουανγκζού. Το συγκρότημα του Γιώργου Μορφέση γνώρισε ακόμη μία βαριά ήττα με 13-4, απογοητεύοντας και πάλι με την εικόνα του.

Η ελληνική ομάδα θα ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της την Παρασκευή (26/7) στις 8 π.μ., παίζοντας για τις θέσεις 7-8 με την ηττημένη της αναμέτρησης Ολλανδία-Ιταλία. Ανεξάρτητα όμως από την έκβαση του τελευταίου αγώνα, η εθνική θα πρέπει να αναθεωρήσει πολλά πράγματα, αν θέλει να ξαναβρεθεί στην ελίτ και να διεκδικήσει με αξιώσεις πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η ελληνική ομάδα χρειάστηκε κάτι παραπάνω από 10 λεπτά για να σκοράρει και, παρότι αμυντικά δεν ήταν κακή, βρέθηκε να χάνει 3-0. Στο διάστημα αυτό οι διεθνείς κατάφεραν να περάσουν με καλές προϋποθέσεις τη μπάλα στα 2μ., αλλά οι τελικές προσπάθειες της Ασημάκη και της Ξενάκη αποκρούστηκαν από την εξαιρετική Άννα Καρνάουχ. Η Ασημάκη έδωσε τελικά μία λύση σε παίκτρια παραπάνω, αλλά η εθνική ουδόλως «ξεμπλόκαρε» επιθετικά και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε 4-1, με γκολ της Μπέρσνεβα στην κόντρα. Πιο απελευθερωμένες στην τρίτη περίοδο, οι Ρωσίδες βελτίωσαν το περιφερειακό τους σουτ και ξέφυγαν 8-2. Χωρίς υπερβολή, οι παίκτριες του Γιώργου Μορφέση παράτησαν το παιχνίδι και η διαφορά έφτασε στο τελικό 13-4, σκορ που θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο αν οι πολίστριες του Αλεξάντρ Γκαϊντούκοφ ήταν λιγότερο επιπόλαιες σε κάποια σουτ, κυρίως στην κόντρα.

Τα οκτάλεπτα: 0-2, 1-2, 2-4, 1-5

Η εξέλιξη του σκορ: 0-1 Μπέρσνεβα (π.π.), 0-2 Σομπόλεβα (περιφέρεια), 0-3 Γκορμπούνοβα (φουνταριστός), 1-3 Ασημάκη (π.π.), 1-4 Μπέρσνεβα (κόντρα), 1-5 Καρίμοβα (π.π.), 2-5 Αβραμίδου (περιφέρεια), 2-6 Ρίζκοβα (περιφέρεια), 2-7 Σομπόλεβα (περιφέρεια), 2-8 Ρίζκοβα (π.π.), 3-8 Πλευρίτου (π.π.), 3-9 Προκοφίεβα (περιφέρεια), 3-10 Καρίμοβα (κόντρα), 3-11 Καρίμοβα (π.π.), 3-12 Μπέρσνεβα (κόντρα), 4-12 Πλευρίτου (π.π.), 4-13 Ιβάνοβα (κόντρα).

Η Εθνική είχε 3/8 με παίκτρια παραπάνω και 1 γκολ από την περιφέρεια.

Η Ρωσία είχε 4/9 με παίκτρια παραπάνω, 4 γκολ από την περιφέρεια, 1 από θέση φουνταριστού και 4 στην κόντρα.

Με τρεις ποινές αποβλήθηκαν η Κότσια (7 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου) και η Τολκούνοβα (3΄51΄΄ πριν το τέλος του αγώνα)

Διαιτητές: Ιβανόβσκι (Μαυροβούνιο), Τεϊσίδο (Ισπανία)

ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Μορφέσης): Σταματοπούλου, Τσουκαλά, Μπενέκου, Ελευθεριάδου, Πάτρα, Αβραμίδου 1, Ασημάκη 1, Χυδηριώτη, Κότσια, Νίνου, Πλευρίτου 2, Ξενάκη, Κοτσιώνη.

ΡΩΣΙΑ (Αλεξάντρ Γκαϊντούκοφ): Γκολόβινα, Μπέρσνεβα 3, Προκοφίεβα 1, Καρίμοβα 3, Τολκούνοβα, Γκορμπούνοβα 1, Σερζάντοβα, Σιμάνοβιτς, Τιμοφέεβα, Σομπόλεβα 2, Ιβάνοβα 1, Ρίζκοβα 2, Καρνάουχ.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×