Volley League Γυναικών: Αγανακτισμένες Ρόγκα, Οικονομίδου, Βεργίδου για το «λουκέτο» στο βόλεϊ

Κοινή γραμμή έχουν όλες οι αθλήτριες όλων των ομάδων του ελληνικού πρωταθλήματος της  Volley League γυναικών, σχετικά με επικείμενη διακοπή του πρωταθλήματος, που θα είναι… ταφόπλακα για το βόλεϊ!

Μετά τον Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΟ Θήρας, την αγανάκτησή τους εξέφρασαν τόσο οι αθλήτριες του Πανναξιακού, Πέννυ Ρόγκα και Μαρία Οικονομίδου, όσο και η πασαδόρος του ΠΑΟΚ, Όλγα Βεργίδου.

Η έμπειρη λίμπερο του Πανναξιακού, Πέννυ Ρόγκα έγραψε στη προσωπική της σελίδα στο facebook:

«Ζήτω η Ελλάδα! Ζήτω το ελληνικό κράτος!

Ο αθλητισμός είναι πολιτισμός άσχετοι!

  Η κυβέρνηση από την πρώτη ώρα της ύπαρξής της έχει αποδείξει ότι επιτίθεται στον πολιτισμό, σε  αντίθεση με την θεοκρατία θα έλεγε κανείς,  την οποία και υποστηρίζει ασύστολα.

  Κατά την ταπεινή μου γνώμη ο ερασιτεχνικός αθλητισμός είναι ο βασικός αιμοδότης του επαγγελματικού αθλητισμού στην Ελλάδα. Και τώρα τα αθλητικά σωματεία οφείλουν να επιβιώσουν μέσα από τα μηδαμινά έσοδα των τελευταίων μηνών, ρίχνοντας φυσικά ταφόπλακα με την τελική απόφαση που ετοιμάζεται εντός ολίγων ωρών. Μα καλά είμαστε σοβαροί; Σε ποιο παράλληλο σύμπαν ζείτε;

  Οι αθλητές πρέπει να συνεχίσουν να προπονούνται σε χώρους που θα είναι κλειστοί.... Οι προπονητές θα συνεχίσουν να προσφέρουν υπηρεσίες στα γήπεδα που θα είναι κλειστά.... Οι δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στον χώρο του ερασιτεχνικού αθλητισμού σε ποιον θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους.....;Τα χιλιάδες αθλητικά σωματεία θα συνεχίσουν να είναι ενεργά; Ρητορικά μιλάω μην αγχώνεστε δεν θέλω απαντήσεις.

 Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς, εύκολους, ανέξοδους σε κάποιες περιπτώσεις τρόπους θωράκισης της υγείας όλων μας.

Μιλάμε κατά βάση για έναν τομέα που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι πολιτισμού και κοινωνικοποίησης των πολιτών.

  Οι επαγγελματίες αθλητές είναι κατά κανόνα η πιο πειθαρχημένη "κοινωνική" ομάδα και εσείς κύριοι θέλετε απλά να τους "καταστρέψετε" σε όλα τα επίπεδα, πνευματικά, σωματικά και πόσο μάλλον οικονομικά.

  Παίρνετε αποφάσεις και μετά μιλάτε για οικονομική βοήθεια, με επιδόματα που φυσικά κάποιες κατηγορίες δεν τα δικαιούνται...Τι ρατσισμός θεέ μου!        

  Αναρωτιέμαι αν τα δικά σας παιδιά αθλούνται ή αν κάποια στιγμή στο μέλλον θελήσουν να ασχοληθούν με τον επαγγελματικό - ερασιτεχνικό αθλητισμό τι θα τους πείτε... α συγγνώμη ξέχασα μέχρι τότε δεν θα υπάρχουν...

(Η φωτογραφία δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι εκφράζω τις διοικήσεις των ομάδων αλλά ειλικρινά εύχομαι το μεγαλύτερο ποσοστό των αθλητριών να ταυτίζονται με την άποψή μου...)».

Η διεθνής διαγώνια και αρχηγός του Πανναξιακού, Μαρία Οικονομίδου με την σειρά της πρόσθεσε:

«Συγχαρητήρια κύριοι ... στις εκκλησίες δεν κολλάει.. στα σχολεία δεν κολλάει..στα μέσα μαζικής μεταφοράς που είναι όλοι σα σαρδέλες φυσικά και όχι.. πριν τις 9;;Όχι...στο  γήπεδο όμως μεταδίδεται και απλώνεται παντού...

Ξαφνικά μήνα Οκτ. τα κρούσματα εκτοξεύθηκαν και τρέχουμε να προλάβουμε... Η υγεία των αθλητών; Που ξεκινήσαμε προετοιμασία, αγώνες και τώρα άλλο ένα μήνα έξω; (τουλαχιστον) ρισκάρετε...την ψυχική υγεία  και τη σωματική.. για να μην αναφερθώ στο βιοποριστικό κομμάτι... ταφόπλακα ακόμα σε ένα κλάδο μετά την εστίαση... και όλο αυτό γιατί η ανικανότητα ξεπερνάει τα όρια! Επιτρέψτε τουλάχιστον να μπορούν οι ομάδες να κάνουν προπόνηση και να συντηρούν το σώμα τους...Να το προστατέψουν... θα θέλατε τα παιδιά σας να είναι στη θέση μας; Η ομάδα μου όπως κ πολλές άλλες δεν έχει Ούτε ένα θετικό κρούσμα και τηρεί όλα τ πρωτόκολλα από την αρχή μέχρι σήμερα.. και εσείς μας στήσατε στον τοίχο... για όλα υπάρχει σωστή αντιμετώπιση.. δεν τη βλέπω.. . χάσαμε το παιχνίδι και ο διαιτητής σφύριξε... Φιλάκια 

[  ] Μαρία Οικονομιδου.. αγανακτισμένη ελληνίδα  αθλήτρια 16 χρόνια... μέλος της Εθνικής ομάδας γυναικών...»

«Κλείνοντας» η διεθνής πασαδόρος του ΠΑΟΚ, Όλγα Βεργίδου πόσταρε ένα βίντεο από τα ΜΜΜ, γράφοντας στη σελίδα της στο facebook:

«Δυστυχώς έχετε χάσει την μπάλα!

Προσπαθείτε να μας πείσετε ότι αυτό (σ.σ.βίντεο από τα ΜΜΜ) είναι φυσιολογικό ενώ το να βρίσκεται μια ομάδα 15 ατόμων σε ένα μεγάλο γήπεδο και να αθλείται είναι επικίνδυνο!

Για άλλη μια φορά μέτρα τα οποία δεν έχουν καμία λογική ...»

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×