Australian Open: Οκτώ κρούσματα κορονοϊού

Ο αριθμός των εντοπισμένων κρουσμάτων κορονοϊού, ανάμεσα στα άτομα που έχουν τεθεί σε καραντίνα εν΄ όψει του Australian Open, μειώθηκε από εννέα σε οκτώ, όπως ανακοινώθηκε από την «Quarantine Victoria», τον κυβερνητικό οργανισμό, που επιβλέπει την σχετική διαδικασία για τους τενίστες, τις τενίστριες, τους συνοδούς τους και τους αξιωματούχους, πριν από το κορυφαίο Grand Slam. 

«Μία περίπτωση έχει αναταξινομηθεί, λόγω ενδείξεων προηγούμενης λοίμωξης, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχουν πλέον συνολικά, οκτώ θετικές περιπτώσεις», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην σχετική ανακοίνωση, με την προσθήκη ότι το συγκεκριμένο κρούσμα, αφορά έναν 40χρονο ο οποίος δεν είναι τενίστας.

Η ίδια πηγή, επιβεβαίωσε ότι μια άλλη θετική περίπτωση είχε «εκκαθαριστεί ιατρικά» και βγήκε από την καραντίνα, περιορίζοντας τον συνολικό αριθμό ενεργών περιπτώσεων, σε επτά.

Τα μέσα ενημέρωσης της Αυστραλίας, ανέφεραν ότι το άτομο που τέθηκε εκτός καραντίνας, είναι ο προπονητής του Λόρεν Ντέϊβις (Νο 75 στην παγκόσμια κατάταξη), Έντουαρντ Έλιοτ.

Η Ισπανίδα, Πάουλα Μπαντόζα, είναι η πρώτη τενίστρια, που αποκάλυψε ότι είχε προσβληθεί από τον ιό, όταν βρέθηκε «θετική» την έβδομη ημέρα της καραντίνας.

Μετακόμισε σε ένα «ξενοδοχείο υγείας» την περασμένη Πέμπτη για να μπει σε καθεστώς απομόνωσης για ακόμη δύο εβδομάδες. Κάτι ανάλογο, συνέβη και με τον προπονητή της Καναδής, Μπιάνκα Αντρεέσκου, Σιλβέν Μπρινό.

Υπενθυμίζεται, ότι περισσότεροι από 70 παίκτες έχουν περιοριστεί σε δωμάτια ξενοδοχείου για δύο εβδομάδες, αφού οι επιβάτες σε τρεις πτήσεις τσάρτερ που τους μετέφεραν στην Αυστραλία, βρέθηκαν «θετικοί» στον κορονοϊό.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×