Ευρωλίγκα Πόλο: Νίκη... βήμα πρόκρισης στους «16» πανηγύρισε ο ΑΝΟ Γλυφάδας με 12-11 επί της Βερόνα

Θρίαμβος για τη γυναικεία ομάδα πόλο του ΑΝΟ Γλυφάδας που σημείωσε μια μεγάλη νίκη, το πρωί του Σαββάτου (20/11), με 12-11 επί της ιταλικής Βερόνα, για την 3η αγωνιστική του Α' Ομίλου της προκριματικής φάσης της Ευρωλίγκας.

Ο ΑΝΟΓ στη «μάχη» που έγινε στο κολυμβητήριο της Σχολής Ευελπίδων, κατάφερε με συγκλονιστική προσπάθεια να πάρει τη νίκη, η οποία εξασφαλίζει -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- μια από τις τρεις πρώτες θέσεις στη βαθμολογία και προκρίνεται έτσι στις 16 καλύτερες ομάδες της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η ομάδα των Νοτίων Προαστίων έχει δυο νίκες και μία ήττα σε τρεις αγώνες, και  για να οριστικοποιηθεί και μαθηματικά από απόψε η πρόκριση της Γλυφάδας, το απόγευμα του Σαββάτου η ρωσική Ουραλότσκα θα πρέπει να επικρατήσει της Βερόνα, σε ένα παιχνίδι όπου είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την επικράτηση.

Ο ΑΝΟΓ προηγήθηκε με 4-1, αλλά γρήγορα οι Ιταλίδες ανέτρεψαν την σε βάρος τους διαφορά και προηγήθηκαν με 5-4. Οι παίκτριες του ΑΝΟΓ δεν είχαν πει όμως την τελευταία τους λέξη. Συνήλθαν άμεσα, πήραν εκ νέου προβάδισμα 2 γκολ και δεν άφησαν την νίκη - πρόκριση να φύγει από τα χέρια τους. Η Ειρήνη Νίνου και η Ελευθερία Φουντωτού ήταν οι κορυφαίες παίκτριες του ΑΝΟΓ (από 4 γκολ).

Οκτάλεπτα: 3-1, 3-5, 3-1, 3-4.

ΑΝΟ Γλυφάδας: Γκανγκλ, Π. Νίνου, Κανελλοπούλου, Γκίλλα, Θωμοπούλου, Γρηγοροπούλου 2, Αντωνιάδη 1, Κολιτσοπούλου, Κούλχαας, Φουντωτού 4, Ειρήνη Νίνου 4, Γαλιατσάτου, Κοντογιάννη 1, Καρύτσα.

Βερόνα: Σπαράνο, Εσπόζιτο, Ιβάνοβα 6,Τζανέτα 2,Κεμπφ 1, Μαρκέτι, Μαρτσιάλις, Μπιανκόνι, Γκρανιολάτι, Ντι Μαρία, Αλταμούρα 1, Σμπρούτσι 1, Γκαμπούζι

Ο ΑΝΟΓ ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις του την Κυριακή (21/11) κόντρα στην ισπανική Τεράσα στις 11.45.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×