Monte Carlo Masters – Με νίκη στο Νο2 ο Τσιτσιπάς: «Αποφασιστικότητα και προσοχή με Ζβέρεφ»

Μια νίκη από το Νο2 της ATP Race, δηλαδή τη βαθμολογία χρονιάς, απέχει ο Στέφανος Τσιτσιπάς που έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά τη χωμάτινη περίοδο στο Μόντε Κάρλο!

Ο Έλληνας πρωταθλητής βρίσκεται δύο νίκες μακριά από την υπεράσπιση του τίτλου του στο Monte Carlo Masters, ενώ ξεκίνησε το πρώτο χωμάτινο Masters από την 5η θέση της και μετά την ανατροπή και την πρόκρισή του στα ημιτελικά της διοργάνωσης, έχει ήδη εξασφαλίσει την άνοδό του στο Νο4 της κατάταξης.

Μάλιστα αν ο Στέφανος Τσιτσιπάς κερδίσει σήμερα -με ώρα έναρξης περίπου τις 5μ.μ.- τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ στον 2ο ημιτελικό Μόντε Κάρλο θα φτάσει τους 2040 πόντους και θα «αναρριχηθεί» στη 2η θέση πίσω από τον πρωτοπόρο της ATP Race, Ράφα Ναδάλ που έχει 3350 βαθμούς.

Το ρεκόρ του 23χρονου τενίστα φέτος είναι 20-7, μετά από δύο εξαιρετικές παρουσίες στα ημιτελικά των Australian Open, Rotterdam Open και του Ακαπούλκο, και παρά το πρόωρο τέλος του σε Indian Wells και Miami Open.

Μάλιστα αν καταφέρει να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Μόντε Κάρλο, ο Τσιτσιπάς θα φτάσει τους 2440 πόντους, μειώνοντας ακόμη περισσότερο την διαφορά από τον Ισπανό κάτοχο των 21 Grand Slams, διεκδικώντας και το year end No1 της ATP Rankings.

«Προσπάθησα να κρατηθώ και μου βγήκε σε καλό»

Δευτερόλεπτα μετά την ανατροπή της χρονιάς επί του Ντιέγκο Σβάρτσμαν, ο Στέφανος Τσιτσιπάς γονάτισε στο χωμάτινο γήπεδο του Μόντε Κάρλο βγάζοντας από μέσα του όλη την ένταση του αγώνα. Ενώ στη συνέχεια σημείωσε:

«Υπήρχε μια στιγμή στο παιχνίδι που δεν μου έβγαινε απολύτως τίποτα, ό,τι κι αν έκανα. Ο Ντιέγκο είχε ξεκάθαρα το μομέντουμ κι εγώ απλά προσπάθησα να κρατηθώ στο παιχνίδι. Τελικά αυτό μου βγήκε σε καλό. Η αλήθεια είναι πως δεν περίμενα και πάρα πολλά όταν ήμουν πίσω στο σκορ με 4-0, ωστόσο, χαλάρωσα υπερβολικά και σιγά-σιγά άρχισαν να επιστρέφουν τα χτυπήματα μου».

Ερωτηθείς για το πότε πίστεψε ότι μπορείς να φτάσει στη νίκη ο Έλληνας πρωταθλητής απάντησε:

«Νομίζω μετά τον τελευταίο πόντο. Ήταν ένα κλειστό παιχνίδι, βρέθηκα κοντά στο τρίτο σετ, σέρβιρα για το ματς και εκεί σκέφτηκα πως έχω την πιθανότητα να κλείσω το ματς.»

Τέλος για τον ημιτελικό με τον Ζβέρεφ, σχολίασε:

«Να παίξω όπως σήμερα, με αποφασιστικότητα και προσοχή. Είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο. Θα πρέπει να βγάλω το καλύτερο μου παιχνίδι και θα το πάω χτύπημα με χτύπημα».

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×