18ο Final 4 Κυπέλλου Χάντμπολ ανδρών: Στην Κοζάνη χωρίς κόσμο η στέψη του Κυπελλούχου Ελλάδας

Η καρδιά του χάντμπολ «χτυπάει» στο ΔΑΚ Λευκόβρυσης Κοζάνης από αύριο μέχρι το Σάββατο 30 Απριλίου όποτε θα κριθεί ο πρώτος τίτλος της χρονιάς στο χάντμπολ των ανδρών, χωρίς την παρουσία οπαδών.

Στην τελική τετράδα της του 18ου Final 4 του Κυπέλλου συμμετέχουν η -κάτοχος του τίτλου- ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός/Όμιλος Ξυνή, ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΣΧ Πυλαίας. Έτσι για να αποφευχθούν τα... παρατράγουδα που προκάλεσαν χούλιγκαν των δύο «Δικεφάλων» στη Λαμία, το 2010, η ΟΧΕ αποφάσισε ότι το Final 4 θα είναι ειδικής διαχείρισης. Γι' αυτό στη σύσκεψη ασφαλείας αποφασίστηκε να μην εκδοθούν εισιτήρια και η είσοδος των θεατών να γίνει μόνο με ονομαστικές προσκλήσεις, ενώ θα εκδοθούν διαπιστεύσεις για τα ΜΜΕ και τους εμπλεκόμενους στη διοργάνωση.

Όπως ανακοίνωσε η ΟΧΕ κάθε φιναλίστ θα λάβει από 10 προσκλήσεις για τους ημιτελικούς της Παρασκευής και από 10 προσκλήσεις για τον τελικό του Σαββάτου, ενώ η ομοσπονδία θα εκδώσει 700 προσκλήσεις, που θα διατεθούν σε σωματεία (για αθλητές, αθλήτριες και προπονητές), Ενώσεις (για τα μέλη των Δ.Σ.) και Συνδέσμους Διαιτητών, Κριτών, Βετεράνων (για τα μέλη τους) της Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Βορειοδυτικής Ελλάδος, καθώς και στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας (για τους Περιφερειακούς Συμβούλους) και τον Δήμο Κοζάνης (για τους Δημοτικούς Συμβούλους). Εκτός από την πρόσκληση και την αστυνομική ταυτότητα, για την είσοδο στο ΔΑΚ Λευκόβρυσης είναι επίσης υποχρεωτική η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης, rapid test 48 ωρών ή PCR 72 ωρών για ανηλίκους 13-17 ετών και self test την ημέρα του αγώνα για ανήλικους έως 12 ετών, καθώς και η χρήση μάσκας.

Στην τελική φάση του Κυπέλλου θα δώσουν το «παρών» τρεις ομάδες που έχουν κατακτήσει στο παρελθόν το Κύπελλο, ήτοι η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός, ενώ το... παζλ της τετράδας συμπληρώνει ο -«πρωτάρης» σε Final 4 - ΑΕΣΧ Πυλαίας.

Ο πρώτος ημιτελικός είναι αυτός που έχει ξεκάθαρο φαβορί και αουτσάιντερ, καθώς σε αυτόν τίθενται αντιμέτωποι ο ΠΑΟΚ με τον ΑΕΣΧ Πυλαίας. Ο «Δικέφαλος του βορρά», ο οποίος έχει στεφθεί τρεις φορές κυπελλούχος Ελλάδας, θα επιδιώξει να προκριθεί για έκτη φορά στην ιστορία του στον τελικό της διοργάνωσης, κάτι που κατάφερε και πέρυσι, όταν έχασε το τρόπαιο από την ΑΕΚ. Από την πλευρά του, ο ΑΕΣΧ Πυλαίας έχει ήδη πετύχει κάτι σημαντικό, καθώς βρίσκεται στο φάιναλ φορ μαζί με τους "big-3", κι έτσι χωρίς άγχος θα διεκδικήσει κόντρα στην ομάδα του Πάνου Γούσιου τις πιθανότητες που του αναλογούν για την υπέρβαση. ΠΑΟΚ και ΑΕΣΧ Πυλαίας τέθηκαν φέτος αντιμέτωποι στο πλαίσιο του 2ου ομίλου της Α΄ φάσης του πρωταθλήματος, με τον «Δικέφαλο του βορρά» να πανηγυρίζει ισάριθμες νίκες: 22-21 στις 13 Νοεμβρίου (7η αγωνιστική) και 26-20 στις 22 Δεκεμβρίου (14η αγωνιστική).

Ο δεύτερος ημιτελικός θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και πρόωρος τελικός, αφού σε αυτόν «διασταυρώνουν τα ξίφη τους» η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός/Όμιλος Ξυνή, οι δύο ομάδες που θα «μονομαχήσουν» στη συνέχεια και για τα πρωτεία στην Α1 ανδρών. «Κιτρινόμαυροι» και «ερυθρόλευκοι» θα δώσουν μάχη για να προκριθούν στον τελικό του κυπέλλου, προκειμένου να παραμείνουν στη διεκδίκηση του τροπαίου, αλλά και να πάρουν ψυχολογική ώθηση από τον αποκλεισμό του μεγάλου αντιπάλου. Η ΑΕΚ ετοιμάζεται να διεκδικήσει την ένατη συμμετοχή της σε τελικό κυπέλλου, έχοντας πανηγυρίσει τέσσερα τρόπαια στις προηγούμενες οκτώ παρουσίες της στην καταληκτική αναμέτρηση, ενώ ο Ολυμπιακός/Όμιλος Ξυνή μετράει δύο τίτλους στις ισάριθμες συμμετοχές του σε τελικό Κυπέλλου μετά τη συγχώνευση του ΙΕΚ Ξυνή με τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό το 2017. Μάλιστα, οι «ερυθρόλευκοι» κατέβαλαν την αντίσταση της ΑΕΚ στον δεύτερο από τους νικηφόρους τελικούς τους, στην Πάτρα το 2019.

Όμως, η Ένωση πήρε μια άτυπη... ρεβάνς τη σεζόν 2019-20, καθώς αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό στους διπλούς ημιτελικούς και πήρε την πρόκριση για τον τελικό (που δεν έγινε ποτέ, καθώς ξέσπασε στη συνέχεια η πανδημία του κορονοϊού), σημειώνοντας δύο νίκες στις μεταξύ τους αναμετρήσεις: 26-23 στο «Μελίνα Μερκούρη» στις 22 Ιανουαρίου 2020 και 26-18 στην αίθουσα «Γ. Κασσιμάτης» του ΟΑΚΑ στις 29/1. Αυτά τα ματς ήταν και τα τελευταία ανάμεσα στις δύο ομάδες για το Κύπελλο Ελλάδας, καθώς ο Ολυμπιακός δεν μετείχε στη διοργάνωση της σεζόν 2020-21, η οποία διεξήχθη με διαδικασίες... fast track το διάστημα 20 Απριλίου-23 Μαΐου, αφού είχε αποχωρήσει από το πρωτάθλημα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εφετινές αναμετρήσεις της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό για τον 1ο όμιλο της Α΄ φάσης του πρωταθλήματος έληξαν χωρίς νικητή, καθώς οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 18-18 στο «Μελίνα Μερκούρη» (16/10) και 26-26 στην αίθουσα «Γ. Κασσιμάτης» του ΟΑΚΑ (15/12).

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές του 18ου Final 4:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/4/2022

ΔΑΚ Λευκόβρυσης   15:15   ΑΕΣΧ Πυλαίας-ΠΑΟΚ (Πατιός-Τσιάνας) --ΕΡΤ3--

ΔΑΚ Λευκόβρυσης   19:15   ΑΕΚ-Ολυμπιακός (Τζαφερόπουλος-Μπέτμαν) --ΕΡΤ3--

ΣΑΒΒΑΤΟ 30/4/2022

ΔΑΚ Λευκόβρυσης   20:00   Τελικός --ΕΡΤ3--

ΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ 2021-22 ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

1ος ΓΥΡΟΣ

ΝΟΤΟΣ

ΕΣΝ Βριλησσίων-Πολυνίκης Ναυπλίου         40-24

Αθηναϊκός-ΠΑΟ Δόξα Βύρωνα                 37-29

* Προκρίθηκε χωρίς αγώνα: ΓΣ Παπασιδέρης

ΒΟΡΡΑΣ

Ασπίδα Ξάνθης-ΧΑΝΘ                        25-34

ΓΑΣ Κιλκίς-Φοίβος Συκεών                  22-28

2ος ΓΥΡΟΣ

Αθηναϊκός–Άρης Νικαίας                     0-10 α.α.

Διομήδης Άργους-ΠΑΟΚ                      27-33

ΕΣΝ Βριλησσίων-Ιωνικός                    24-29

* Προκρίθηκαν χωρίς αγώνα: ΧΑΝΘ, Αερωπός Έδεσσας, ΓΣ Παπασιδέρης, ΑΕΣΧ Πυλαίας, ΑΕΚ,

Ολυμπιακός/Όμιλος Ξυνή, Φοίβος Συκεών, ΑΣΕ Δούκα, Δράμα 1986, Φαίακας Κέρκυρας, HC Σαλαμίνα,

Φίλιππος Βέροιας, Ζαφειράκης Νάουσας

3ος ΓΥΡΟΣ

Φίλιππος Βέροιας-ΑΕΚ                      26-36

Αερωπός Έδεσσας-ΠΑΟΚ                      17-25

Ζαφειράκης Νάουσας-Δράμα 1986             31-33

Φοίβος Συκεών-Φαίακας Κέρκυρας            28-30

ΓΣ Παπασιδέρης-ΑΕΣΧ Πυλαίας               26-32

Ολυμπιακός/Όμιλος Ξυνή-Άρης Νικαίας       29-21

ΧΑΝΘ–ΑΣΕ Δούκα                            29-34

Ιωνικός–HC Σαλαμίνα                       35-17

 4ος ΓΥΡΟΣ - ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ

Ολυμπιακός/Όμιλος Ξυνή–Φαίακας Κέρκυρας   37-26

ΠΑΟΚ-Ιωνικός                              21-18

Δράμα 1986–ΑΕΣΧ Πυλαίας                   22-24

ΑΣΕ Δούκα–ΑΕΚ                             23-31

18ο Final 4 Κυπέλλου Χάντμπολ ανδρών: Στην Κοζάνη χωρίς κόσμο η στέψη του Κυπελλούχου Ελλάδας
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×