Τελικοί League Cup: Πρώτο βήμα ο ΠΑΟΚ, «χρυσά» σετ ο Παναθηναϊκός

Ο ΠΑΟΚ πήρε προβάδισμα επικρατώντας 3-2 στον πρώτο τελικό του League Cup, αλλά τα δύο σετ που πήρε ο Παναθηναϊκός ίσως αποδειχθούν καθοριστικά ενόψει της ρεβάνς στο ΟΑΚΑ.

Σε μια συναρπαστική μονομαχία που κράτησε πάνω από 2,5 ώρες, ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 3-2 του Παναθηναϊκού, στον πρώτο τελικό του League Cup «Νίκος Σαμαράς» και πήρε προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στο ΟΑΚΑ (13/5, 19:15).

Ωστόσο, οι «πράσινοι» δεν έφυγαν με άδεια χέρια από τη Θεσσαλονίκη, καθώς αν και βρέθηκαν πίσω με 2-0 σετ, κατάφεραν να πάνε το παιχνίδι σε τάι μπρέικ. Κάτι που σημαίνει πως με νίκη 3-0 ή 3-1 στην έδρα τους θα κατακτήσουν το τρόπαιο, ενώ στο 3-2 θα παιχτεί το «χρυσό» σετ μπροστά στον κόσμο τους.

Η εξέλιξη του αγώνα

Το πρώτο σετ ήταν συναρπαστικό και κρίθηκε στην... παράταση, με τον Παναθηναϊκό να έχει ένα σετ μπολ, αλλά τον ΠΑΟΚ να δείχνει ψυχραιμία και να φτάνει στο 1-0. Η εξέλιξη αυτή έδωσε ακόμα μεγαλύτερη ενέργεια στους γηπεδούχους, οι οποίοι με τη βοήθεια του κόσμου τους, αλλά και εκμεταλλευόμενοι τις κακές υποδοχές των «πράσινων» έφτασαν εύκολα στο 2-0 και μια ανάσα από τη νίκη.

Ωστόσο, η είσοδος του Αλέξανδρου Ράπτη στο παιχνίδι άλλαξε τα δεδομένα για τον Παναθηναϊκό. Με κορυφαίο τον Έλληνα ακραίο, αλλά και την άνοδο των υπόλοιπων παικτών, το «τριφύλλι» αντέδρασε και πήρε δύο υπερπολύτιμα σετ στην έδρα του αντιπάλου του, οδηγώντας τον αγώνα στο τάι μπρέικ.

Εκεί, με όπλο το τρομερό του μπλοκ ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 6-1 και έδειξε να βάζει τις βάσεις για εύκολη επικράτηση. Η επιστροφή του Χαράλαμπου Ανδρεόπουλου αντί του Ράπτη, ωστόσο, έδωσε πνοή στον Παναθηναϊκό, ο οποίος έκανε αντεπίθεση και μείωσε σε 7-6, ενώ στη συνέχεια ισοφάρισε 8-8. Εκεί όμως ο ΠΑΟΚ με τον κόσμο του αντέδρασαν και με σερί 6-0 έκαναν το 14-8 και τελείωσαν το ματς.

Τα σετ: 28-26, 25-20, 22-25, 22-25, 15-9.

League Cup: Πρώτο βήμα ο ΠΑΟΚ, «χρυσά» σετ ο Παναθηναϊκός
League Cup: Πρώτο βήμα ο ΠΑΟΚ, «χρυσά» σετ ο Παναθηναϊκός
League Cup: Πρώτο βήμα ο ΠΑΟΚ, «χρυσά» σετ ο Παναθηναϊκός
League Cup: Πρώτο βήμα ο ΠΑΟΚ, «χρυσά» σετ ο Παναθηναϊκός
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×