Σάκκαρη - Xάιβς 2-0: Εμφατικό ξεκίνημα στο Wimbledon, παρά τα λάθη

Η Μαρία Σάκκαρη επιβλήθηκε με 2-0 σετ, της Ζόι Χάιβς στην Πρεμιέρα της στο 3o Grand Slam της χρονιάς, και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του Wimbledon.

Η Ελληνίδα τενίστρια, Νο 5 του κόσμου, επέβαλλε από την αρχή τον ρυθμό της στον αγώνα και αν και καρδιοχτύπησε στο δεύτερο σετ πήρε τελικά τη νίκη με straight sets σε 78 λεπτά στο Court 3 των εγκαταστάσεων του All England Club, επιβεβαιώνοντας τα προγνωστικά κόντρα στην Αυστραλή, Νο 571 της παγκόσμιας κατάταξης.

Η Μαρία Σάκκαρη είχε 3 άσους και 2 double fault, με την Ζόι Χάιβς να μην έχει κανέναν άσο και 1 double fault. Ενώ η Ελληνίδα τενίστρια είχε 9 winners και 38 πόντους συνολικά έναντι 7 winners και 30 κερδισμένων πόντων της Αυστραλής, αλλά σημείωσε και 15 αβίαστα λάθη έναντι 9 που είχε η Χάιβς.

Η εξέλιξη του αγώνα

Η 26χρονη Ελληνίδα, κυριάρχησε κατά κράτος από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης κόντρα στην 25χρονη Αυστραλή που μπόρεσε μόνο να μειώσει σε 2-1 στα games. Η Μαρία Σάκκαρη δεν απειλήθηκε ουσιαστικά και με τρία break κατέκτησε το πρώτο σετ με 6-1, επαληθεύοντας την διαφορά δυναμικότητας των δύο αθλητριών.

Στο δεύτερο σετ ωστόσο τα πράγματα άλλαξαν κυρίως λόγω των αρκετών λαθών που υπέπεσε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, που αν και προηγήθηκε με 2-0 είδε την αντίπαλό της να ξαναμπαίνει στο παιχνίδι. Η Αυστραλή Νο 571 του κόσμου, έδειξε τεράστια μαχητικότητα παρά τον τραυματισμό που είχε στον προσαγωγό στο αριστερό της πόδι και κατάφερε να μειώσει σε 5-4. Ωστόσο η Μαρία Σάκκαρη ανέβασε την απόδοσή της και κατέκτησε και το δεύτερο σε με 6-4.

Έτσι με 2-0 σετ στην Πρεμιέρα της που επρόκειτο να διεξαχθεί χθες αλλά λόγω βροχόπτωσης πραγματοποιήθηκε σήμερα, η 26χρονη πρωταθλήτρια από την Ελλάδα προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του Λονδρέζικου Major.

Εκεί θα περιμένει τη νικήτρια του αγώνα της Βικτόρια Τόμοβα με την Ντάρια Σάβιλ.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×