WTA: «Άλμα» 96 θέσεων για την Γραμματικοπούλου μετά την κατάκτηση του τίτλου στο Βανκούβερ

Τον μεγαλύτερο τίτλο της έως τώρα καριέρας της πανηγύρισε η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, στο Βανκούβερ που της χάρισε και μια άνοδο 96 θέσεων στην κατάταξη της WTA.

H 25χρονη Ελληνίδα τενίστρια που ξεκίνησε την πορεία της από τα προκριματικά έφτασε στον πρώτο τελικό WTA στην καριέρα της και νίκησε την Ιταλίδα (Νο 66), Λουτσία Μπροντζέτι, με 2-0 σετ 6-2, 6-4), μετά από 78 λεπτά αγώνα. Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου πέτυχε επτά διαδοχικές νίκες στον Καναδά και στο Odlum Brown Vancouver Open, και έτσι από το Νο 239 ανέβηκε στο Νο 143, μπαίνοντας δηλαδή στο Top 150 της παγκόσμιας κατάταξης για πρώτη φορά στην καριέρα της.

Η καλύτερη θέση της μέχρι σήμερα στην παγκόσμια κατάταξη ήταν το Νο 158 τον Νοέμβριο του 2018. Μάλιστα η Ελληνίδα τενίστρια, η οποία δεν βρίσκεται στο προκριματικό ταμπλό του US Open που ξεκινάει την Τρίτη (23/8), ξεπέρασε την Δέσποινα Παπαμιχαήλ, η οποία παρέμεινε στο Νο 187 και ετοιμάζεται για την πρεμιέρα της στα προκριματικά της Νέας Υόρκης.

Παράλληλα η Σαπφώ Σακελλαρίδη κέρδισε μια θέση ανεβαίνοντας στο Νο 339, ενώ η Ελένη Χριστοφή κέρδισε 8 θέσεις και πλέον βρίσκεται στο Νο 818 του κόσμου, της παγκόσμιας κατάταξης, όπου σταθερά στο Νο 3 παραμένει η Μαρία Σάκκαρη.

Τη Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου συνεχάρη η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ):

«Θερμά συγχαρητήρια στην πρωταθλήτρια του τένις Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου που νίκησε την Ιταλίδα Μπροντζέτι με 2-0 σετ και κατέκτησε το Βανκούβερ 2022 (WTA 125). Είναι το πρώτο μεγάλο τουρνουά που κατακτά στην καριέρα της και μπήκε για πρώτη φορά στο Top 150 του κόσμου (Νο.143)».

Μοναδική αλλαγή στην πρώτη 10 άδα της παγκόσμιας κατάταξης ήταν αυτή της Αρίνα Σαμπαλένκα με την Σιμόνα Χάλεπ με τη Λευκορωσίδα να ανεβαίνει στο Νο6 του κόσμου και τη Ρουμάνα να υποχωρεί στο Νο7. Η Ίγκα Σφιόντιεκ παραμένει στο Νο1 και με διαφορά από τις υπόλοιπες, με την Κόνταβεϊτ να αντέχει έναν ακόμη πρόωρο αποκλεισμό παραμένοντας στο Νο2, ενώ ακριβώς από κάτω είναι η Μαρία Σάκκαρη που έμεινε για 2η σερί εβδομάδα στο Νο3. Την πρώτη 5άδα συμπληρώνουν οι Πάουλα Μπαντόσα και Ονς Ζαμπέρ, ενώ την πρώτη 10άδα οι Τζέσικα Πεγκούλα, Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα και Ντάρια Κασάτκινα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×