WTA Finals: Κέρδισε την αήττητη Σβιάτεκ η Σαμπαλένκα – Ξημερώματα ο τελικός με την Γκαρσία (vid)

Επίλογος για την Πολωνή τενίστρια και Νο 1 της WTA, που έχει κάνει μια από τις καλύτερες σεζόν του αιώνα

Τέλος στην ξέφρενη πορεία της Ίγκα Σβιάτεκ έβαλε η Αρίνα Σαμπαλένκα που πήρε το «εισιτήριο» για τον μεγάλο τελικό των WTA Finals όπου θα συναντήσει την Καρολίν Γκαρσία απόψε στις 3 τα ξημερώματα (Τρίτη 8/11).

Η 24χρονη Λευκορωσίδα ολοκλήρωσε μια μεγάλη έκπληξη στο δεύτερο ημιτελικό του WTA Finals καθώς επικράτησε με 2-1 της 21χρονης Πολωνής επικεφαλής της παγκόσμιας κατάταξης και σφράγισε το ραντεβού στον τελικό του Φορτ Γουόρθ στο Τέξας με την Γκαρσία που λίγο νωρίτερα επικράτησε της Μαρίας Σάκκαρη με 2-0 σετ.

Το No 7 της παγκόσμιας κατάταξης, έπειτα από μια εξαιρετική εμφάνιση πήρε τη νίκη με 6-2, 2-6, 6-1 κόντρα στην  Ίγκα Σβιάτεκ, που δεν είχε χάσει καν σετ στη φάση των ομίλων, κερδίζοντας κατά σειρά τις Καρολίν Γκαρσία, Ντάρια Κασάτκινα και Κόκο Γκοφ στον Όμιλο Tracy Austin.

Η Σβιάτεκ μετρούσε 4Χ4 στην προϊστορία της με την Σαμπαλένκα, όμως η Λευκορωσίδα έβαλε τέλος σε αυτό το σερί και απόψε στις 3 τα ξημερώματα θα διεκδικήσει τον σπουδαιότερο τίτλο της καριέρας της.

Γκαρσία και Σαμπαλένκα είναι στην απόλυτη ισορροπία 2-2, με τη Γαλλίδα να έχει επικρατήσει 2-1 σετ της αντιπάλου της στην πορεία της προς τον τίτλο στο πρόσφατο WTA 1000 στο Σινσινάτι.

Αν μη τι άλλο πρόκειται για τη μεγαλύτερη έκπληξη του τουρνουά όπου η Ίγκα Σβιάτεκ ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον τίτλο στο Τέξας. Παρόλα αυτά η Πολωνή τενίστρια και Νο 1 της WTA έχει κάνει μια από τις καλύτερες σεζόν στο σύγχρονο τένις, καθώς μετράει 67-9 νίκες, έχοντας κατακτήσει 8 τίτλους, μεταξύ των οποίων 2 Grand Slam και 4 τουρνουά WTA 1000. Παράλληλα έχει γράψει και το όνομά της δίπλα στο ρεκόρ με τις περισσότερες σερί νίκες 37 στον αιώνα μας, ενώ είναι 2η πίσω από την Σερένα Ουίλιαμς (2013) στους συνολικούς πόντους κατάταξης που κέρδισε μέσα στη χρονιά!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×