Παγκόσμιο Κύπελλο Σπάθης: 9η θέση στο ομαδικό με Γκουντούρα, Γεωργιάδου και Παΐζη

Μετά το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε η Δώρα Γκουντούρα και την 5η θέση που πλασαρίστηκε η Δέσποινα Γεωργιάδου στο πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο σπάθης της χρονιάς στο Αλγέρι, το ομαδικών των γυναικών κατέλαβε στην 9η θέση.

Η ελληνική ομάδα αποτελούμενη από τις Δέσποινα Γεωργιάδου, Δώρα Γκουντούρα και Μαρίνα Παΐζη ξεκίνησε δυνατά με νίκη επί της Ουκρανίας (45-44). Στη φάση των «16» αντιμετώπισε τη Νότια Κορέα από την οποία ηττήθηκε με 45-27. Ενώ στους αγώνες κατάταξης πέτυχε τρεις νίκες κόντρα στις ΗΠΑ με 45-37, στο Καζακστάν με 45-38 και στην Πολωνία με 45-38 για να πλασαριστεί τελικά στην 9η θέση.

Η κλήρωση στο ατομικό δεν ευνόησε τη χώρα μας καθώς οι δύο Ελληνίδες ξιφομάχοι που συγκαταλέγονται στις κορυφαίες του κόσμου -Γεωργιάδου No3 και Γκουντούρα Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης της FIE- διασταυρώθηκαν νωρίς, στον προημιτελικό γύρο, με αποτέλεσμα μόνο η μία να μπορέσει να προχωρήσει παρακάτω. Αυτή ήταν η Δώρα Γκουντούρα που κατέκτησε τελικά το χάλκινο μετάλλιο, ενώ η Δέσποινα Γεωργιάδου τερμάτισε 5η στη διοργάνωση.

Από εκεί και πέρα η 9η θέση είναι η καλύτερη επίδοση της εθνικής ομάδα σε Παγκόσμιο Κύπελλο, βελτιώνοντας τη 10η θέση που είχε κατακτήσει στο Κάιρο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×