«Καταστροφική η κατάργηση»

Οι αντιδράσεις του ΠΑΣΑΠ μετά την πρόσφατη συνάντηση με την ΕΟΠΕ και την ΕΣΑΠ.

Ανακοίνωση στην οποία εκφράζει αναλυτικά τις απόψεις του για τα ζητήματα που τέθηκαν στην πρόσφατη συνάντηση με ΕΟΠΕ και ΕΣΑΠ εξέδωσε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αμειβόμενων Πετοσφαιριστών.

Σε αυτή, οι αθλητές εκφράζουν την αντίδρασή τους σε πιθανή κατάργηση των ΤΑΑ, χαρακτηρίζοντάς την καταστροφική
Η ανακοίνωση του ΠΑΣΑΠ:

«Στη συνάντηση του ΠΑ.Σ.Α.Π., με την Ε.Σ.Α.Π. που πραγματοποιήθηκε στις 23/06/2011, υπό την αιγίδα της Ε.Ο.ΠΕ., ο ΠΑ.Σ.Α.Π. ανέπτυξε τις θέσεις του και πρότεινε λύσεις για τα προβλήματα που βασανίζουν καιρό τώρα τους Έλληνες πετοσφαιριστές και ταλανίζουν την ελληνική ποδοσφαίριση γενικότερα.

Ο ΠΑ.Σ.Α.Π. εξέφρασε την κατηγορηματική του αντίδραση , στην απόφαση της Ε.Ο.ΠΕ. για τη δημιουργία 3 ομίλων στην Α2 Εθνική κατηγορία των Ανδρών από τη σεζόν 2012-13, εκθέτοντας με τρόπο πειστικό, πλήρη και αποφασιστικό τα επιχειρήματά του, υποβάλλοντας παράλληλα σχετικό αίτημα προς την Ε.Ο.ΠΕ. για επανεξέταση της απόφασης στο επόμενο Δ.Σ. Η εισήγηση αυτή του ΠΑ.Σ.Α.Π. αντιμετωπίστηκε με θετικό τρόπο και κατανόηση από τον πρόεδρο της Ε.Ο.ΠΕ. κ. Αχιλλέα Μαυρομάτη.

Σχετικά με τα υπόλοιπα θέματα που αποτέλεσαν αντικείμενο της συνάντησης, παραθέτονται τα ακόλουθα:

Ο ΠΑ.Σ.Α.Π. τόνισε ότι θεωρεί καταστροφική την κατάργηση των Τ.Α.Α., αφού κάτι τέτοιο θα γύριζε το βόλεϊ δεκαετίες πίσω, τονίζοντας ότι αυτό αποτελεί για τον Σύνδεσμο κόκκινη γραμμή, η οποία δεν πρέπει να υπερκεραστεί, για το συμφέρον του ελληνικού βόλεϊ γενικότερα.

Θεωρεί δίκαιο και εύλογο τόσο το αίτημα των σωματείων για την καταβολή της κρατικής επιχορήγησης για το έτος 2010-11, όσο και φυσικά την υποχρέωση της  πολιτείας να προβεί στην καταβολή αυτής. Σε κάθε περίπτωση όμως τυχόν μη καταβολή αυτής δεν μπορεί να αποτελέσει λόγο δικαιολογητικό κατάργησης των Τ.Α.Α.

Στο θέμα της ρύθμισης παλαιοτέρων οφειλών, προτάθηκε αναγνώριση χρέους, με συμβολαιογραφικό έγγραφο, των ΤΑΑ προς τους αθλητές που θα ενταχθούν στην διαδικασία του διακανονισμού, καθώς και αυστηρότατες ποινές όπως απαγόρευση μεταγραφών και μη αδειοδότηση, σε περίπτωση μη καταβολής έστω και μίας δόσης.

Επανάλαβε τις θέσεις του για τον τρόπο αδειοδότησης των ομάδων.

Ζητήθηκε η δημοσίευση των προϋπολογισμών – απολογισμών και η καθιέρωση, ελάχιστου budget για κάθε ομάδα που συμμετέχει στη Volley League.

Ζητήθηκε η δημιουργία μητρώου χορηγών-διαφημιζομένων και συζητήθηκε και η λειτουργία των Επιτροπών Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών και η επίλυση του προβλήματος χρηματοδότησής τους.

Δήλωσε ότι δεν συμφωνεί στην κατάργηση των άρθρων 118Α και 78 του ν.2725/99».

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×