Τρία μετάλλια στο Ευρωπαϊκό

Δύο ασημένια και ένα χάλκινο μετάλλιο στα 50μ. ελεύθερο κατέκτησαν οι Έλληνες κολυμβητές στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος αθλητών με αναπηρία, που διεξάγεται στο Βερολίνο.

Ο Παραολυμπιονίκης της Αθήνας, Χρήστος Ταμπαξής, βρέθηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου των νικητών της κατηγορίας S1 με 1:25.48 (πρώτος ο Ισραηλινός Μαμιστβάλοφ), ενώ στην κατηγορία S2 του ίδιου αγωνίσματος, ο Αριστείδης Μακροδημήτρης κατετάγη 2ος  με 1:03.65 (πρώτος ο Ρώσος Κοκάρεφ), επίδοση βελτιωμένη κατά τέσσερα δευτερόλεπτα από αυτή, που είχε σημειώσει στον προκριματικό (1:07.12).

Όσον αφορά στον Ολυμπιονίκη της Αθήνας, Ιωάννη Κωστάκη ήταν 3ος  στα 50μ. ελεύθερο κατηγορίας S3 με 48.04 (πρώτος ο Ουκρανός Βινοχράντετς, 2ος  ο Ρώσος Μεστσεριάκοφ).

Στον τελικό των 50μ. πρόσθιο (SB3) προκρίθηκαν οι Βασίλης Τσαγκάρης και Κωνσταντίνος Καραούζας. Ο Τσαγκάρης σημείωσε την καλύτερη επίδοση στην Α` προκριματική σειρά με 52.98 και με την 3η  συνολικά πήρε την πρόκριση για τον τελικό όπως και ο Καραούζας που ήταν 3ος στη Β΄ προκριματική σειρά με 55.78. Στο ίδιο αγώνισμα ο Ιωάννης Κωστάκης σημείωσε την 10η επίδοση με 1:05.52.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×