Ο κρυφός κίνδυνος της υπερκατανάλωσης πρωτεϊνών

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι είναι επικίνδυνο για την υγεία μας να καταναλώνουμε υπερβολικές ποσότητες ζάχαρης και αλατιού, φαίνεται όμως ότι ισχύει το ίδιο και για τις πρωτεΐνες.

Νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ δείχνει ότι τα άτομα που καταναλώνουν περισσότερες πρωτεΐνες από την ημερήσια προτεινόμενη ποσότητα αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν διαβήτη τύπου 2.

«Παλαιότερες μελέτες έχουν υποδείξει ότι η αυξημένη κατανάλωση πρωτεϊνών, κυρίως ζωικής προέλευσης, σχετίζεται άμεσα με τον κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη», δηλώνει ο Δρ. Φρανκ Χου, ερευνητής από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr και το θέμα: Ο κρυφός κίνδυνος της υπερκατανάλωσης πρωτεϊνών

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×