Αυτά είναι τα γλυκά που ενοχοποιούνται για καρκίνο

Μία μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Cancer Epidemiology, Biomarkers and Prevention», αποκαλύπτει οι γυναίκες που καταναλώνουν συγκεκριμένες κατηγορίες γλυκών διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν καρκίνο.

Συγκεκριμένα, επισημαίνεται ότι ο κίνδυνος αγγίζει το 33% για όσες καταναλώνουν τέτοιου είδους γλυκά δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα και το 42% για όσες τα καταναλώνουν πάνω από τρεις φορές την εβδομάδα.

Στο πλαίσιο της μελέτης, ερευνητές του πανεπιστημιακού Ιδρύματος Καρολίνσκα, στη Σουηδία, χρησιμοποίησαν στοιχεία από 61.226 γυναίκες, οι οποίες την περίοδο 1987-1990 είχαν απαντήσει σε δεκάδες ερωτήσεις για τη διατροφή, τον τρόπο ζωής, το βάρος και την υγεία τους.

Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×