Σκηνές βίας και τρόμου με οπλοφόρο σε βραζιλιάνικο γήπεδο (video+photos)

Η βία στα γήπεδα της Λατινικής Αμερικής δεν λέει να υποχωρήσει με νέο επεισόδιο και μάλιστα λίαν σοβαρό να λαμβάνει χώρα στη Βραζιλία με νεαρό να απειλεί με όπλο κατά την διάρκεια  συμπλοκών οπαδών στις εξέδρες.

Τα έκτροπα έγιναν στο γήπεδο της Κομερσιάλ στη διάρκεια του αγώνα κόντρα στην μισητή αντίπαλο Μποταφόγκο Φουτεμπόλ Κλούμπε (καμία σχέση με την πασίγνωστη ομάδα του Ρίο Ντε Τζανέιρο) όταν δεκάδες οπαδοί της φιλοξενούμενης  ομάδας επιχείρησαν να εισβάλουν στην ουδέτερη ζώνη στις εξέδρες του γηπέδου για να αρπάξουν τη σημαία της γηπεδούχου.


Η εισβολή σημειώθηκε δευτερόλεπτα μετά την επίτευξη του 3ου γκολ της Κομερσιάλ όταν τρεις οπαδοί της Μποταφόγκο εισέβαλαν στη ουδέτερη ζώνη και προσπάθησαν να πάρουν τις σημαίες που είχαν κρεμάσει εκεί οι της γηπεδούχου. Κάποιοι από τους φίλους της φιλοξενούμενης ομάδας προσπάθησαν να μεταπείσουν τους εισβολείς  αλλά ήταν αργά. Από την πλευρά τους οι φίλοι της Κομερσιάλ κινήθηκαν για να υπερασπίσουν τα σύμβολα της ομάδας τους και κάποιοι εξ αυτών πέρασαν γρήγορα στην αντεπίθεση και η ουδέτερη ζώνη μετατράπηκε μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτά σε εμπόλεμη και η εν λόγω εξέδρα σε πεδίο μάχης.


Ύβρεις, μάχες σώμα με σώμα και βομβαρδισμός των αντιπάλων με ότι έβρισκαν ένθεν και ένθεν πρόχειρο για το σκοπό τους, όπως καρέκλες και άλλα αντικείμενα που υπήρχαν στην εξέδρα.
Και ενώ ήδη είχε ξεσπάσει ο … κακός χαμός ένας νεαρός με  πράσινο καπέλο, μπλε πουκάμισο και τζιν που αρχικά ήταν στον αγωνιστικό χώρο δευτερόλεπτα αργότερα έβγαλε όπλο απειλώντας  τους οπαδούς των φιλοξενούμενων.


Χρειάστηκε να περάσουν πέντε λεπτά μέχρι να κάνει την εμφάνιση της  στο πεδίο της σύγκρουσης η Στρατιωτική  Αστυνομία,  που αποτελούσε τη μοναδική δύναμη ασφάλειας στο εξωτερικό του γηπέδου, ​​μετά την υπογραφή ενός  νόμου από το Υπουργείου Εσωτερικών που αφορούσε την απόφαση της Κομερσιάλ να μην πληρώσει   τους νέους φόρους που επιβάλλονται από την κυβέρνηση του κράτους για τις υπηρεσίες της αστυνομίας, πήρε  την εντολή για να συνεργαστεί με ιδιωτικούς φρουρούς του γηπεδούχου σωματείου. Μόλις η αστυνομία μπήκε στο γήπεδο, δακρυγόνα ρίχτηκαν,  διαλύοντας τους συμπλεκόμενους.


Κατόπιν όλων αυτών ο διαιτητής Βαντερλέι Λουίζ Μαριτνούτσο σφύριξε  τη λήξη του αγώνα (3-0 υπέρ των γηπεδούχων) ενώ η έκθεση του δεν δημοσιεύθηκε ακόμα στην ιστοσελίδα Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Πολιτείας του Σάο Πάολο. Σύμφωνα με τον υπολοχαγό Λούκας Λεονάρντο υπεύθυνο για την αστυνόμευση του  γηπέδου  η στρατιωτική αστυνομία είχε την εντολή απλά να παραμείνει γύρω από το γήπεδο Πάλμα Τραβάσος.

«Η στρατιωτική αστυνομία ήταν ήδη στο εξωτερικό του γηπέδου πριν από το παιχνίδι. Η παρέμβασή μας μέσα στο γήπεδο  ήταν διατεταγμένο να συμβεί μόνο σε ακραίες περιπτώσεις, όπως  έγινε η όταν μας είπαν πως  κάποιοι οπαδοί και των δύο πλευρών προσπαθούν να εισβάλουν οι μεν στην εξέδρα των δε. Κάναμε μια δράση σοκ για να σταματήσει η  βία και οι επιδρομές των οπαδών. Συλλέξαμε τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για να επιτεθούν ο ένας τον άλλο και θα συντάξουμε έκθεση για τους εισαγγελείς» εξήγησε.


Να σημειωθεί ότι ο αγώνα ήταν στο πλαίσιο  της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Ριμπεϊράο Πρέτο με τις δύο αντιπάλους να καταδιώκουν την πρωτοπόρο Φεροβιάρια και αν τελικά η νίκη κατοχυρωθεί στην Κομερσιάλ θα την πιάσει στην πρώτη θέση (19 βαθμοί έκαστη) αφήνοντας ένα βαθμό πίσω την Μποταφόγκο Φουτεμπόλ Κλούμπε.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×