Σλούκας στο OnSports: «Μου λείπει ένα μετάλλιο με την Εθνική»!

Ο έμπειρος γκαρντ της Εθνικής ομάδας Κώστας Σλούκας ξεδιπλώνει τις σκέψεις του για την μεγάλη προσπάθεια της «επίσημης αγαπημένης» στο Ευρωμπάσκετ

Λένε πως «ένας στόχος χωρίς σχέδιο είναι απλά μια ευχή» και η Εθνική ομάδα στον δρόμο για το Ευρωμπάσκετ με τον Δημήτρη Ιτούδη σε ρόλο καθοδηγητή, έχει το πλάνο για να πετύχει, αλλά και τα συστατικά που απαιτούνται για να τα καταφέρει.

Η παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο έχει δημιουργήσει εύλογα μεγάλες προσδοκίες, αλλά ο έμπειρος Κώστας Σλούκας αναλύει στη συνέντευξη που παραχώρησε στο OnSports τον τρόπο για να φτάσει η «επίσημη αγαπημένη» στον στόχο!

Ο διεθνής γκαρντ μιλάει για το μετάλλιο που λείπει από το παλμαρέ του, για τα 13 χρόνια χωρίς διάκριση σε εθνικό επίπεδο, αλλά και για τον τρόπο που πρέπει να εργαστεί στο παρκέ η Εθνική για να φτάσει στην επιτυχία...

- Ξεκινάει η προσπάθεια της Εθνικής ομάδας για το Ευρωμπάσκετ. Τα χρόνια που έχουμε χωρίς ένα μετάλλιο είναι πολλά, η πίεση που υπάρχει αναπόφευκτα είναι μεγάλη. Πόσο βαραίνει την προσπάθεια σας αυτή η πίεση και αν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην υλοποίηση των στόχων σας.
«Είχαμε μια συζήτηση πρόσφατα με τον πρόεδρο της ΕΟΚ κ. Λιόλιο για το πόσο χαρούμενοι είμαστε όλοι που βρισκόμαστε εδώ. Προσωπικά είμαι πολύ χαρούμενος. Προφανώς και έχω συνηθίσει να ζω με την πίεση για την οποία μιλάς. Θέλω φυσικά κάτι πάρα πολύ καλό με την Εθνική γιατί λείπει από το δικό μου παλμαρέ! Επιπλέον, 13 χρόνια επίσης είναι πάρα πολλά χωρίς μετάλλιο. Όμως, κοιτώντας ρεαλιστικά την κατάσταση, ενώ υπάρχει πάρα πολύ καλό υλικό, το μείγμα είναι το θέμα που θα δημιουργηθεί για να φτάσεις στον στόχο σου. Το στοίχημα του προπονητή είναι να γίνουμε ομάδα. Γιατί οι μεγάλες ομάδες είναι αυτές που παίρνουν τίτλους, ενώ οι ταλαντούχες συνήθως δεν τα καταφέρνουν...».

Η αφιέρωση του Κώστα Σλούκα στο Onsports

«Προτιμώ αποτελεσματικό μπάσκετ και να πετύχω, παρά θεαματικό μπάσκετ και να αποτύχω»

- Είπες για το μείγμα μπάσκετ που θα δημιουργηθεί. Αυτή η ομάδα περιμένουν όλοι να παρουσιάσει θεαματικό μπάσκετ, ένα άλλο παιχνίδι σε σχέση με το τι έβλεπε κανείς τα προηγούμενα χρόνια. Ππροφανώς λόγω και της παρουσίας του Γιάννη και της ωριμότητας του. Θεωρείς ότιν το παιχνίδι μας θα προσομοιάζει στο παιχνίδι του Γιάννη στο ΝΒΑ;
«Προφανώς το ότι υπάρχει εδώ ο Γιάννης δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες, όσον αφορά το θέαμα, τα καρφώματα και όλα αυτά. Το σημαντικότερο είναι όμως το αποτελεσματικό μπάσκετ. Προσωπικά θα προτιμούσα ένα αποτελεσματικό μπάσκετ με ένα κακό αγωνιστικό πρόσωπο, αλλά να περνάω στην επόμενη φάση και να πάρω μετάλλιο. Παρά να έχω ένα θεαματικό μπάσκετ και τελικά να αποτύχω! Αυτή είναι η ισορροπία που πρέπει να βρει ο προπονητής και εμείς μαζί του για να καταφέρουμε κάτι καλό φέτος».

- Τι ζητάει ο κόουτς Ιτούδης από εσάς μέσα στο παρκέ; Τι θέλει να περάσει;
«Ο κάθε προπονητής έχει τη δική του φιλοσοφία. Ο κόουτς σίγουρα και αναμφίβολα είναι ένας προπονητής καταξιωμένος από τους καλύτερους στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια και το έχει δείξει έμπρακτα με το έργο του. Δεν μπορεί να προσθέσει πάρα πολλά πράγματα από τη δική του φιλοσοφία στην ομάδα γιατί ο χρόνος είναι πάρα πολύ μικρός. Γι’ αυτό τον λόγο γνωρίζει πως πρέπει να προσεγγίσει τους παίκτες και τι μηνύματα πρέπει να περάσει. Αυτό που κρατάω γενικότερα είναι ότι θέλει να παίξουμε ελκυστικό μπάσκετ, αλλά να ξεκινάει από την άμυνα η κάθε μας επίθεση και να εκμεταλλευτούμε φυσικά τα στοιχεία που μας δίνει ο Γιάννης μέσα στο παιχνίδι».

«Αν δεν αντέχεις την πίεση καλύτερα να μείνεις σπίτι σου»!

- Η πίεση για το μετάλλιο θεωρείς είναι ανεκτή, θα την αντέξουν όλοι;
«Όλοι εδώ στην ομάδα έχουν μάθει να ζουν με την πίεση στις ομάδες τους, γι’ αυτό είναι και στο υψηλότερο επίπεδο. Η πίεση φέρνει και αποτέλεσμα. Αν δεν μπορείς να αντέξεις την πίεση καλύτερα να μείνεις στο σπίτι σου! Η παρουσία του Γιάννη προφανώς και ανεβάζει τις προσδοκίες, αλλά όπως είπα, εάν είσαι απλά μια ταλαντούχα ομάδα δεν θα πετύχεις πολλά. Εάν γίνεις ομάδα, βάλεις στοιχεία ομάδας μέσα στο γήπεδο, τότε μπορείς να πετύχεις πολλά πράγματα».

- Θεωρείς ότι δυσκολεύουν το έργο μας τα δυο παιχνίδια στο ξεκίνημα του Ευρωμπάσκετ με την Κροατία και την Ιταλία;
«Προσωπικά μου είναι αδιάφορο... Η προετοιμασία του κάθε παιχνιδιού παίζει μεγάλο ρόλο υπάρχει μεγάλη εμπιστοσύνη στο σταφ, γιατί δουλεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ γι’ αυτά τα ματς και από κει και πέρα παιχνίδι με παιχνίδι θέλουμε να χτίσουμε τον χαρακτήρα της ομάδας».

- Καλή επιτυχία...
«Ευχαριστώ πολύ...». 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×