Ανασκόπηση 2022: Τα πρόσωπα που ξεχώρισαν φέτος στον ελληνικό αθλητισμό

Τα πρόσωπα που έλαμψαν στον ελληνικό αθλητισμό μέσα στο 2022.

Μια γεμάτη αθλητικά γεγονότα με επιτυχίες και προσωπικότητες που ξεχώρισαν ήταν το 2022 και το Onsports το αποχαιρετά, ξεχωρίζοντας κάποια πρόσωπα που έκαναν τη διαφορά.

Ελληνικό ποδόσφαιρο – Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι ο άνθρωπος που μετέτρεψε και πάλι τον Παναθηναϊκό σε ομάδα πρωταθλητισμού. Την περσινή σεζόν έθεσε γερές βάσεις για να είναι αυτή τη στιγμή το «τριφύλλι» στην κορυφή της βαθμολογίας στη Super League. Ο Σέρβος τεχνικός με τη δουλειά του, τον ήρεμο χαρακτήρα του και τις σοβαρές δηλώσεις του, αποτελεί τον αρχιτέκτονα μιας ομάδας, που παλεύει όλη μαζί για έναν στόχο. Τον Μάιο εξάλλου, οδήγησε τον Παναθηναϊκό στην κατάκτηση του πρώτου τίτλου μετά από αρκετά χρόνια, του Κυπέλλου Ελλάδας. Έχοντας τη στήριξη της διοίκησης όταν χρειάστηκε, κατάφερε να κερδίσει και μια θέση στην καρδιά των «πράσινων» οπαδών, που βλέπουν την ομάδα τους να διεκδικεί και πάλι τίτλους.

Εθνική Ελλάδας – Τάσος Μπακασέτας

Η Εθνική Ελλάδας το 2022 θυμίζει κάτι από το καλό της παρελθόν. Ο Γκουστάβο Πογέτ έχει σημαντικό ρόλο στη δημιουργία μιας ομάδας που διεκδικεί και πετυχαίνει στόχους, όπως έκανε στο Nations League, κατακτώντας την πρωτιά στον όμιλο και την άνοδο στη Β’ κατηγορία. Ηγέτης όμως της «γαλανόλευκης» είναι αναμφισβήτητα ο Τάσος Μπακασέτας. Στα 29 του, βιώνει μια ποδοσφαιρική ωριμότητα στο παιχνίδι του και το δείχνει τόσο στην Εθνική ομάδα, όσο και στην Τράμπζονσπορ, την οποία οδήγησε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος Τουρκίας μετά από 34 χρόνια. Με την Εθνική, ο Μπακασέτας πέτυχε τρία γκολ και μοίρασε δύο ασίστ στα έξι παιχνίδια για το Nations League το 2022 και συνολικά έφτασε τις 53 συμμετοχές και τα 10 γκολ με το εθνόσημο.

Ελληνικό μπάσκετ – Σάσα Βεζένκοφ

Αν ένας παίκτης μπάσκετ στην Ελλάδα το 2022 έχει σπάσει τα κοντέρ με τις επιδόσεις του και έχει γίνει πολύ σημαντικός στην ομάδα του, αυτός είναι ο Σάσα Βεζένκοφ. Ο 27χρονος Βούλγαρος φόργουορντ αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες του Ολυμπιακού, συμβάλλοντας σημαντικά στην κατάκτηση του νταμπλ το 2022, αλλά και στην παρουσία των «ερυθρόλευκων» στο final 4 της Euroleague στο Βελιγράδι. Την τρέχουσα σεζόν συνεχίζει τις εκπληκτικές εμφανίσεις και αναδείχτηκε καλύτερος παίκτης στη Euroleague τον Οκτώβριο.

Εθνική ομάδα μπάσκετ – Γιάννης Αντετοκούνμπο

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αποτελεί την καλύτερη διαφήμιση της Ελλάδας και του ελληνικού μπάσκετ στο εξωτερικό. Με την τρελή πορεία του στους Μιλγουόκι Μπακς στο NBA σπάει συνεχώς ρεκόρ και αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους σταρ στις ΗΠΑ. Στην Ευρώπη όμως έδειξε ότι μπορεί να σταθεί, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις με την Εθνική στο Eurobasket. Μπορεί η «γαλανόλευκη» να μην κατάφερε να προχωρήσει όσο θα ήθελε στη διοργάνωση, ωστόσο ο Giannis πάλεψε σκληρά γι’ αυτή την ομάδα, εντασσόμενος σε έναν πιο ευρωπαϊκό τρόπο παιχνιδιού.

Βόλεϊ – Δημήτρης Ανδρεόπουλος

Ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος είναι ο άνθρωπος του βόλεϊ και οδηγεί τον Παναθηναϊκό σε μεγάλες επιτυχίες. Οι «πράσινοι» κατέκτησαν το νταμπλ το 2022 και την τρέχουσα σεζόν πρωταγωνιστούν και πάλι σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ο 58χρονος τεχνικός είναι γνώστης του αθλήματος, έχοντας επιτυχημένη καριέρα και ο ίδιος ως παίκτης και μεταδίδει σωστά την εμπειρία του στην ομάδα.

Στίβος – Μίλτος Τεντόγλου

Ο Μίλτος Τεντόγλου δεν χρειάζεται συστάσεις και το 2022 ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στους αγώνες μήκους. Συγκεκριμένα, ο αθλητής από τα Γρεβένα και χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο κατάκτησε το χρυσό μετάλλιο στον κλειστό στίβο στο Βελιγράδι, το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Μόναχο και το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου στο Γιουτζίν. Παράλληλα, έγινε ο πρώτος Έλληνας αθλητής που κατέκτησε το διαμάντι στη σειρά αγώνων του Diamond League.

Στίβος – Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

Λίγοι την ήξεραν πριν από έναν χρόνο, αλλά μέσα σε λίγες μέρες η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη έγινε γνωστή σε όλη την Ευρώπη και όχι άδικα. Τον Αύγουστο κατάφερε να γίνει το πρόσωπο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβου στο Μόναχο, καθώς κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια, στα 35χλμ και στα 20χλμ, επίδοση που δεν έχει γίνει ποτέ στο παρελθόν. Η Ντρισμπιώτη, στα 38 της, απέδειξε ότι η αγάπη για ένα άθλημα και η σωστή προετοιμασία μπορούν να φέρουν μεγάλες επιτυχίες, σε πείσμα στεγανών και στερεοτύπων.

Σκοποβολή – Άννα Κορακάκη

Το 2022 ήταν άκρως επιτυχημένο για την Άννα Κορακάκη, που συνεχίζει σε υψηλό επίπεδο και διόλου τυχαία έγινε η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια που εξασφάλισε τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι. Με 10 μετάλλια το 2022, όντας μια από τις κορυφαίες αθλήτριες στην παγκόσμια σκοποβολή, η Κορακάκη κέρδισε και ένα ακόμη μετάλλιο στις καρδιές όλων μας, μιλώντας για την περιπέτειά της με έναν άνδρα που την καταδίωκε και τελικά μπήκε στη φυλακή.

Ενόργανη γυμναστική – Λευτέρης Πετρούνιας

Ο «άρχοντας των κρίκων» Λευτέρης Πετρούνιας κατάφερε να γράψει ιστορία και το 2022, κατακτώντας το έκτο χρυσό μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ο Πετρούνιας έχει καταφέρει απίθανα πράγματα στην καριέρα του, αλλά το έκτο χρυσό έχει τη δική του σημασία, καθώς ήρθε μετά από δύο σοβαρά χειρουργεία στα χέρια.

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης ×